Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aanbiddingsavond op het Malieveld

Download het liederenblad en kijk mee via de livestream

Stichting Presence organiseert op 10 juli een avond vol aanbidding en gebed op het Malieveld in Den Haag. Er is een vergunning afgegeven voor 2.000 mensen. "We gaan bidden voor Nederland op een historische plek."

Deel:

Het was een idee dat vorige week ontstond, vertelt Wim Hoddenbagh in een uitzending van Groot Nieuws Radio. "Vanuit onze Stichting Presence bidden we regelmatig voor ons land. Vorige week baden we dat God weer meer zichtbaar zou worden in de samenleving. Terwijl we in de Bijbel lazen en aan het bidden waren, zag ik een beeld van het Malieveld dat gevuld was met mensen. En ik zag dat ze in de vorm van een kruis stonden. Het idee voor de aanbiddingsavond is toen ontstaan, en ik denk echt dat het van God komt.

Kan het?

Daarna ben ik direct achter de computer gekropen en heb wat dingen onderzocht. Kan het, mag het? Ik dacht: 'ik heb nu geloof, ik ga het gewoon proberen'. Toen heb ik contact opgenomen met de burgemeester van Den Haag, en binnen een uur was alles rond!"

Evangelisatie

De manifestatie valt niet onder de categorie 'demonstratie', maar onder de subcategorie 'evangelisatie'. "We demonstreren niet, maar willen graag met veel mensen Gods heerlijkheid zichtbaar maken en een geluid van hoop en bemoediging laten horen. Om voldoende afstand te kunnen garanderen gaan we cirkels op het Malieveld tekenen, waar mensen in gaan staan. Er is binnen de vergunning ruimte voor ongeveer 2.000 mensen. We gaan op een paar meter afstand van elkaar staan, zodat we het hele Malieveld bestrijken. Het wordt een bijeenkomst waar onder andere David de Vos en Jan Pool gaan spreken. Ook zullen aanbiddingsleiders zoals Eline Bakker en Jannica van Barneveld ons meenemen in aanbidding."

Aanroepen

"Vanmorgen las ik in de Bijbel Jeremia 29: 'Jullie zullen mij aanroepen en tot mij bidden, en ik zal naar jullie luisteren'. Wat geweldig dat we dit mogen weten en ervaren!"

Livestream

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Download hier het liederenblad Presence Malieveld

Liederen Presence Malieveld (.pdf)

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--