Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Abdul is slaaf in zijn huwelijk

'Zoek hulp' is het advies

Abdul wordt door zijn vrouw ernstig uitgebuit. Hij werkt fulltime, maar moet bijna al zijn geld afstaan. Ook wordt hij geslagen en bespuugd en dikwijls uit huis gezet. Uiteindelijk zoekt hij hulp, maar het verleden blijft zijn leven beheersen.

Deel:

Abdul wordt geholpen door hulporganisatie Moviera. “Wij bieden een veilige opvangplek en begeleiden hem bij het leren omgaan met de geweldservaringen en het opbouwen van een nieuwe toekomst in veiligheid," vertelt hulpverlener Adrie Vermeulen. Van de slachtoffers van huiselijk geweld is ongeveer 40 procent man, bleek in 2010 uit wetenschappelijk onderzoek. Abdul is dus zeker niet de enige. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Zwolle en nabij Tilburg zijn opvangplekken speciaal voor mannen.

‘Praat erover’

“Zoek hulp," is het belangrijkste advies van Vermeulen aan mannen die slachtoffer worden van huiselijk geweld of moderne slavernij. “Zoek contact met de politie, doe aangifte en praat er vooral ook over met mensen in je omgeving, zoals je huisarts, vrienden, werkgever of collega’s.” 

Tekst: Maarten Dallinga

Lees ook: Ling is slaaf in een restaurant
Lees ook: Ling is slaaf in een restaurant
--:--