Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Achter elke deur een verhaal in nieuwe dramaserie 'De Straat'

Vrijdag, 21.15 uur, NPO 3

Deel:

In de straat komt iedereen elkaar tegen. In de nieuwe dramaserie Onze Straat (BNNVARA/NTR/VPRO) staat het leven van bewoners uit dezelfde straat centraal. De eerste aflevering gaat over Julian, die opeens fulltime voor zijn zieke vader moet zorgen. 

Hier wordt geleefd, gewerkt en contact gemaakt. Het is een plek waar verschillende generaties en culturen te maken krijgen met de kwesties van nu. Maar achter elke deur schuilt een ander verhaal. De eerste aflevering van De Straat gaat over Julian (Walt Klink) en zijn vader Jacques (Bart Klever).

Ziekte van Parkinson

Ondanks het feit dat Jacques de ziekte van Parkinson heeft, leeft zijn zoon Julian er vrolijk op los met zijn vrienden. Ook is hij aangenomen op het conservatorium en overweegt hij om straks op kamers te gaan.

Om te voorkomen dat zijn vader naar een zorginstelling moet, zet Julian alle zeilen bij

Als zijn stiefmoeder uit beeld verdwijnt en niet meer voor zijn vader zorgt, komt het ineens volledig op Julian aan. Om te voorkomen dat zijn vader naar een zorginstelling moet, zet Julian alle zeilen bij. De spanning loopt op en vriendschappen en familiebanden komen onder druk te staan. Hoelang houdt Julian dit vol?

De straat - Afl.: Neontetra

De dramaserie Onze Straat is een nieuw talentontwikkelingstraject voor fictieregisseurs en scenaristen. Iedere week is er een nieuwe aflevering te zien, gemaakt door een andere regisseur, scenarist en producent. De verhalen staan op zichzelf, maar de straat verbindt ze. Vanavond staan Julian en zijn vader Jacques centraal. Wat betekent het voor Julian als hij ineens fulltime voor zijn zieke vader moet zorgen?

Vanaf 29 januari, iedere donderdag, 21.15 uur, NPO 3

--:--