Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Afscheid voelt verdrietig, maar ik denk juist nu aan het ontluiken van iets nieuws'

Kinga over de kerstconcerten met Sela

De dagen worden donkerder, de eerste vrieskou is gemeten. In het koude open veld gaat Sela dit jaar kerst vieren. Samen in de winternacht, een beetje zoals de herders lang geleden. Er komen 4 kerstconcerten. In een park in Ridderkerk en Voorthuizen. Dit zijn tevens de laatste concerten waar Sela samen met Kinga - Deo volente - op het podium zal staan.

Deel:

Sela organiseert deze sfeervolle buitenconcerten om samen met de 'Vrienden van Sela' kerst te vieren. Voor Kinga zullen dit de laatste concerten met Sela zijn. Sela schrijft: "Als Sela zijn we dankbaar voor alles wat Kinga aan ons en aan de kerk van Nederland heeft mogen geven. We hebben daarbij ook nog wat tegoed met de nieuwe liederen op de cd die D.V. in januari 2018 verschijnt."

Kinga is nog niet bezig met afscheid nemen. Ze leeft bij de dag. 

Kinga: "Met veel plezier denk ik aan de kerstconcerten die gaan komen. Ik hoop dat we met elkaar heerlijk kunnen zingen over de Vredevorst die leven brengt. Dat is en blijft voor mij de mooie boodschap van kerst. Afscheid voelt verdrietig maar het gekke is juist dat ik met kerst denk aan het ontluiken van iets nieuws. Geboren in een stal, nieuw leven. Voor mijzelf, voor de mensen die komen en voor Sela."

Kerstconcerten in het open veld. Er zijn vuurkorven, er is warme chocolademelk voor iedereen en op het programma staan veel bekende kerstliederen.

Kinga: "De Sela kerstliederen 'In het licht' en 'De minsten van de mensen' spreken over hoe God met de komst van Jezus in kleinheid juist iets groots aan de wereld geeft. Dat is iets wat mij iedere keer weer inspireert. Ik kan daar zoveel van leren. De minste zijn en omzien naar de ander. Aan God alle eer!"

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--