Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alexandra voelt zich ongelukkig in haar werk

Blind Getekend, elke woensdag om 21.20 uur op NPO 3

De 36-jarige Alexandra woont samen met haar man Jeroen en haar zoontje Bo (1) in het historisch centrum van Middelburg. Ze is een creatieveling: Alexandra is dol op het spelen met kleuren en materialen en gaat graag op jacht naar oude, antieke spullen die ze vervolgens nieuw leven inblaast. Die creativiteit komt ook terug in haar studiekeuze: naast de pabo rondde ze de opleiding Textiel Design aan de Kunstacademie af.

Deel:

Op dit moment zit Alexandra vast in een baan die haar niet gelukkig maakt. Als klantenservicemedewerker bij een zorgverzekeraar verheldert ze de vragen van klanten rondom vergoedingen voor zorg.

Ze begon vol overgave met een contract van 30 uur per week, maar schroefde het aantal uren terug naar 20 per week toen ze merkte dat dit werk haar ongelukkig maakte. Nog altijd brengt het werk haar weinig en inspireert haar niet. Om Alexandra 'een schop onder de kont te geven' gaf haar man Jeroen haar daarom op voor Blind Getekend.  

Ze wordt tegengehouden door haar onzekerheid

Talenten en ambities

Tot haar grote frustratie lukt het Alexandra niet om een baan te vinden die past bij haar creatieve achtergrond en ambities. "Mijn huidige baan geeft te weinig uitdaging; het vraagt te weinig van mij als persoon." 

Hoewel ze tientallen sollicitatiebrieven de deur uitdeed, heeft ze nog altijd niet de baan gevonden die ze zocht. Op den duur stopte ze daarom met solliciteren. "Toen ging ze verschillende baantjes doen", vertelt Jeroen. "Banken verkopen bij een woonwinkel, in een kledingwinkel werken... Maar geen dingen die passen bij waar ze voor geleerd heeft of waar ze passie voor heeft. Ze is eigenlijk al heel lang ongelukkig in haar werk."

Geremd door onzekerheid

Volgens Jeroen wordt Alexandra vooral tegengehouden door haar onzekerheid. "Ik zou graag willen dat ze naar zichzelf kijkt zoals ik naar haar kijk. Het is de hoogste tijd dat ze niet meer wordt tegengehouden door haar eigen onzekerheid."

Door het twijfelen aan haar eigen kunnen, heeft Alexandra een flink gat in haar CV wat betreft vak-gerelateerde werkervaring. Dit maakt het voor haar steeds lastiger om daadwerkelijk de stap naar een ander vakgebied te maken. Lukt het Alexandra om met hulp van recruiter Myrza Roeken en coach Ton Keunen de baan te vinden waar ze al zo lang naar uitkijkt?

Kijk aflevering 1 van 'Blind Getekend' nu op NPO Start.

--:--