Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anne-Mar: 'Ik bereidde me voor op het verdriet geen kinderen te krijgen'

In Levensbepalend is EO-presentator Anne-Mar Zwart te gast. Zij presenteert vooral jeugdprogramma’s zoals ‘Hip voor Nop’, ‘anti-pest-club’, en ‘Hallo ik heb kanker’. Sinds kort heeft ze ook haar eigen podcast die ‘Willen Jullie Geen Kinderen?’ heet. Hierin vertelt ze openhartig over de onvervulde kinderwens die zei en haar man Roger hadden. Na een intensief medisch traject zijn ze uiteindelijk toch ouders geworden van een vrolijk jongetje dat Fender heet.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Anne-Mar wordt in 1985 geboren in Hilversum en groeit op in Woerden. Ze is op de basisschool een heel braaf meisje maar als puber komt daar verandering in en stapt ze veel.

Niet naar Singapore
Bepalend voor Anne-Mar is het feit dat haar ouders besluiten niet met het gezin naar Singapore te emigreren. Aan het einde van haar middelbareschooltijd lijkt dit een hele serieuze optie. Het gezin bezoekt zelfs het land om naar de mogelijkheden te kijken. Alles in Anne-Mar protesteert tegen deze keuze. Ze is dan ook opgelucht als haar vader met het desbetreffende bedrijf niet tot een afspraak komt en het gezin gewoon in Nederland blijft.

Ontmoeting met Roger
Was het gezin geëmigreerd dan was Anne-Mar waarschijnlijk nooit haar man Roger tegengekomen. Ze ontmoette hem tijdens de ontgroening voor een opleiding Commerciële Economie. Anne-Mar houdt Roger lang op afstand, maar na twee jaar wordt het toch iets en uiteindelijk trouwen de twee.  

Willen jullie geen kinderen?
Anne-Mar en Roger wonen lang in Amsterdam maar gaan uiteindelijk in een gezinswoning in Vinkeveen wonen. Een logisch moment om aan kinderen te beginnen. Maar dat blijkt ingewikkeld te zijn. Anne-Mar en Roger komen in de spreekwoordelijke medische molen terecht. Uiteindelijk lijkt het goed te gaan, ze wordt zwanger. Maar vlak voor een live uitzending krijgt ze een miskraam. Gelukkig gaat het de tweede keer goed. Anne-Mar en Roger worden uiteindelijk via een IVF/ICSI behandeling zwanger. Ze worden ouders van een zoon die Fender heet. Als Anne-Mar op Instagram deelt dat zwanger worden voor haar geen gemakkelijke weg was krijgt ze daar veel positieve reacties op. Veel mensen blijken hierover te kunnen meepraten of zitten soms zelf in een traject. In de podcast ‘Willen jullie geen kinderen’ duikt Anne-Mar dieper in dit onderwerp. Ze vertelt haar eigen verhaal en praat met deskundigen en ervaringsdeskundigen.  
 
Over de podcast Levensbepalend

Elk mens komt in zijn of haar leven momenten tegen die van grote invloed zijn. Kantelpunten, levensbepalende momenten die het leven daarna voorgoed kleuren; een studie, een huwelijk, een scheiding of de dood van een geliefde. In de podcast Levensbepalend gaat Elsbeth Gruteke in gesprek met mensen over deze bijzondere momenten.

Wil je meer luisteren van Levensbepalend?
Wil je meer luisteren van Levensbepalend?
Luister de podcast 'Willen jullie geen kinderen?'
Luister de podcast 'Willen jullie geen kinderen?'
Of wil je een andere podcast luisteren?
Of wil je een andere podcast luisteren?
--:--