Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Anne-Mar trapt Week tegen Pesten af met #MijnPestverhaal

Zondag, 18.35 uur, NPO Zapp

Deel:

Aan het begin van de landelijke Week tegen Pesten presenteert Anne-Mar Zwart het tv-programma #MijnPestverhaal (EO). Kinderen die gepest worden, voelen zich vaak eenzaam en denken dat ze er alleen voor staan. Daarom wil Anne-Mar pesten bespreekbaar maken.

Pesten kan je in een isolement brengen waardoor kinderen soms heel nare en onomkeerbare keuzes maken. Pas als je je verhaal deelt, merk je hoe dat oplucht en voel je je minder alleen. Daarom helpt presentator Anne-Mar Zwart kinderen om over hun ervaringen te vertellen. Eigenlijk heeft iedereen wel een pestverhaal.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Anne-Mar Zwart #MijnPestverhaal Week tegen Pesten
EO-presentator Anne-Mar Zwart: "Het lucht enorm op om over je pestverhaal te praten.".

Daar zijn ook pestkoppen bij, die zelf bang zijn om gepest te worden of niet weten hoe ze moeten stoppen. Maar ook de kinderen die gepest worden: ook hun verhaal van eenzaamheid en verdriet telt mee.

Kinderpodcast 'Pixelshit'

Pixelshit #MijnPestverhaal

Iemand anders kan jou helpen en jij kunt zelf ook iemand helpen. Naast #MijnPestverhaal op NPO Zapp brengt de EO ook de podcast Pixelshit uit. In deze kinderpodcast horen we zes gedramatiseerde verhalen van jongeren die online flink in de moeilijkheden zijn gekomen door pesten. Kinderen die gepest worden, mogen weten dat ze er niet alleen voor staan. 

Week tegen Pesten 2021: 'Buitensluiten? Uitgesloten!'

Van 27 september t/m 1 oktober organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten. Het motto dit jaar is: 'Buitensluiten? Uitgesloten!' De EO trapt de week af met het tv-programma #MijnPestverhaal van Anne-Mar Zwart. In de kinderpodcast Pixelshit vertellen jongeren verhalen over online pesten.

#MijnPestverhaal
Zondag 26 september, 18.35 uur, NPO Zapp


Kijk #MijnPestverhaal hier terug

--:--