Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Annelies en Hans verhuisden bewust naar Moerwijk

'Geloof handen en voeten geven'; zondag, 9.20 uur, NPO 2

Deel:

Presentator Marleen Stelling in Zie je zondag! (EO) opnieuw in Den Haag, waar pioniersplek 'Geloven in Moerwijk' een heel eigen vorm van kerkzijn heeft ontwikkeld. Zondagmorgen ontmoet ze Annelies en Hans, een stel dat bewust in Moerwijk is gaan wonen.  

In Moerwijk onmoet Marleen Stelling een groep mensen die maatschappelijk betrokken is bij alles en iedereen uit de buurt. Annelies en Hans voelen zich thuis bij Geloven in Moerwijk, omdat ze over hun problemen kunnen praten en niet de schijn hoeven op te houden. 

Lees ook: Bettelies Westerbeek is pionier en pastor in Moerwijk
Lees ook: Bettelies Westerbeek is pionier en pastor in Moerwijk

Marleen gaat in Zie je zondag! ook in gesprek met Marjan, die Nederlands-hervormd opgevoed is. Ze ging vroeger naar de kerk, maar is daarmee gestopt om politiek-activistische redenen. Door schulden heeft ze haar dure huurwoning moeten opzeggen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Zie je zondag! Marleen Stelling Marjan
Marjan vertelt in 'Zie je zondag!' aan Marleen hoe haar visie op kerk-zijn is veranderd.

Nu woont Marjan in een sociale huurwoning in Moerwijk. Geloven in Moerwijk heeft haar visie op kerk-zijn veranderd. Ze vindt dat je vooral kerk kunt zijn door dingen voor anderen te doen.

Zie je zondag!

Marleen Stelling duikt in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? In deze aflevering van Zie je zondag! is ze te gast bij de Haagse pioniersplek Geloven in Moerwijk.

Zondag 19 september, 9.20 uur, NPO 2 

--:--