Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Apostel Matteüs in de serie 'The Chosen'

Ontdek de personages uit de serie 'The Chosen' en hun plek in de Bijbel.

In aflevering twee van The Chosen maken we kennis met Matteüs. Hij komt bij de Romeinse bevelhebbers verhaal halen over de belasting op sabbat.

Deel:

In de aflevering wordt duidelijk dat Matteüs geen contact meer heeft met zijn familie. Hij loopt met een bord eten langs een huis waar een gezin - zíjn gezin - de sabbatsmaaltijd viert. Matteüs schuift niet aan maar eet zijn bord leeg op straat, met alleen een zwerfhond als gezelschap.

Matteüs in de Bijbel

De eerste keer dat we Matteüs tegenkomen in de Bijbel is in het gelijknamige evangelie: Matteüs. In hoofdstuk 9 vers 9 wordt Matteüs door Jezus uitgekozen om Hem te volgen: "Toen Jezus van daar verderging, zag Hij bij het tolhuis een man zitten die Matteüs heette, en Hij zei tegen hem: ‘Volg Mij. Hij stond op en volgde Hem.’"

Matteüs wordt een van de 12 leerlingen (apostelen) van Jezus. In Matteüs 10 staan de namen van de 12 leerlingen: "Dit zijn de namen van de twaalf apostelen: als eerste Simon, die Petrus genoemd wordt, en zijn broer Andreas, Jakobus, de zoon van Zebedeüs, en zijn broer Johannes, Filippus en Bartolomeüs, Tomas en de tollenaar Matteüs, Jakobus, de zoon van Alfeüs, en Thaddeüs, en ten slotte Simon Kanaeüs en Judas Iskariot, die hem zou uitleveren."

Lees het stuk over Matteüs uit Matteüs 9 op bijbel.eo.nl.

Volg alles van The Chosen: meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang wekelijks een e-mail met achtergronden bij deze inspirerende serie.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--