Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ballers in God': geen koning voetbal, maar Koning Jezus

Christelijke voetballers getuigen van hun geloof op het veld en via social media

Deel:

Afbeeldingen van christelijke quotes, of Bijbelteksten met een voetballer op de achtergrond. Mooie goals waarbij de speler God dankt na afloop, of een filmpje van een team dat samen in aanbidding is. Op de Twitter- en Instagramaccounts van 'Ballers In God' getuigen christelijke voetballers van hun geloof.

Maar 'Ballers in God' is meer dan een groep getuigende voetballers op social media. De Nederlandse tak bestaat uit onder anderen Jeffrey Sarpong (Elazigspor), Fabian Sporkslede (NAC), Elvio van Overbeek (De Graafschap), Elson Hooi (ADO Den Haag) en Lesley de Sa (FC Oss). Ze appen, bellen en skypen regelmatig, vertelt Kingsley Ehizibue (24), voetballer bij PEC Zwolle, aan De Stentor. Meestal houden ze op donderdag een skype-sessie, waarbij ze niet alleen praten over voetbal, maar vooral over het geloof.

Stel dat het voetbal ophoudt, heb ik dan op mijn succes gebouwd, of op God?

Behoeden voor verleidingen

Speler Kingsley Ehizibue van PEC Zwolle
Credits: ANP.

De Ballers in God willen hun leven door God laten leiden en zich niet laten meezuigen in het voetbalwereldje. “We behoeden elkaar voor de verleidingen en helpen elkaar door de struggles,” vertelt Ehibue. “Wat we vooral willen, is het rechte pad houden. Daar bid ik elke dag voor. Stel dat het voetbal ophoudt, heb ik dan op mijn succes gebouwd, of op God? Ik denk dat ik dan nog gelukkig ben, omdat God voor mij belangrijker is dan werk of geld."

Lees ook: Voetballer Memphis Depay: ‘Ik vind rust in het geloof’
Lees ook: Voetballer Memphis Depay: ‘Ik vind rust in het geloof’

Wedstrijden op zondag

Als kind kwam Ehibue met zijn ouders naar Nederland en het gezin vond een geestelijk thuis in de Volle Evangelie Gemeente in Zwolle. Sinds Ehibue profvoetballer is, komt hij nog weinig in de kerk en dat mist hij. Het is niet te combineren met de trainingen en wedstrijden die op zondag gepland worden, zegt hij. "Dat is jammer, maar daardoor ben ik niet minder gelovig. Mijn liefde voor God krijg je nooit uit mij. Ik probeer ondanks mijn verplichtingen als voetballer juist meer in mijn geloof te investeren. Omdat ik voel dat ik dat juist nu nodig heb."

Lees het hele interview met Kingsley Ehizibue bij De Stentor.

Beeld: ANP

Geschreven door

Joëlle Post

--:--