Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bart Repko overleden

'Zijn taak is volbracht, zijn wedloop gelopen'

Afgelopen zondag is Bart Repko op 69-jarige leeftijd in Jeruzalem overleden. Kortgeleden bleek dat hij een inoperabele hersentumor had. Bart woonde in Jeruzalem en had een grote liefde voor Israël. De laatste jaren liep hij dagelijks over de verweerde muren van Jeruzalem. Daar proclameerde hij hardop teksten over Israël om God te herinneren aan Zijn beloften.

Deel:

Bart begon zijn carrière als grafisch ontwerper. Jarenlang had hij een eigen art-studio in Soest. Daarna werkte hij geruime tijd als programmamaker voor de Evangelische Omroep en was hij onder andere betrokken bij de totstandkoming van het kinderprogramma Mir@kel

Wat wil God van me?

In 2005 was hij als programmamaker in Jeruzalem. Hij zou twee programma’s maken, die allebei onverwacht geannuleerd werden. In een interview met Visie vertelde Bart in 2010 hierover. “Het was alsof de Heer tegen me zei: ‘Ikzelf neem de camera van je schouder af. Je was altijd een observeerder. Nu zul je een deelnemer in Mijn plan worden.’ Dat bracht me behoorlijk van mijn stuk. Wat wil God van me?”

Wachters op de muren

Bart besloot in Jeruzalem te blijven. Onder een vijgenboom las hij Jesaja 62:6 en 7, het Bijbelgedeelte dat zijn leven zou veranderen: ‘Jeruzalem, Ik heb wachters op je muren gezet die nooit zullen zwijgen, dag noch nacht. Jullie die een beroep doen op de HEER, gun jezelf geen rust en gun Hem evenmin rust, totdat Hij Jeruzalem weer heeft gegrondvest en haar roem op aarde heeft bevestigd.’ “Het was alsof ik een draaiboek voor mijn missie kreeg. God gaf duidelijkheid.”
Na bijna twee jaar zoeken en bidden namen Bart en zijn vrouw Joke het besluit om in Jeruzalem te gaan wonen. Sindsdien liepen ze dagelijks over de eeuwenoude muren van de stad Jeruzalem. Hardop spraken ze beloften over het volk van Israël uit. 

Beloften van God

Op de website Neverbesilent postte Bart regelmatig blogs en video’s. De liefde voor Israël werd met de jaren alleen maar krachtiger en steeds meer raakten Joke en Bart ervan overtuigd dat veel beloften van God voor hun ogen tot vervulling zouden komen. Bart zou volgende week 70 jaar zijn geworden.

'Zijn wedloop gelopen'

Het kerkgenootschap Ebed Melech Ministries schrijft op Facebook: 'Bart Repko, wachter op de muren van Jeruzalem, is in Jeruzalem overleden. Zijn taak is volbracht, zijn wedloop gelopen.' 

Bart Repko laat zijn vrouw Joke, vier kinderen en negen kleinkinderen achter.

Beeld: Yulia Mestechkin

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--