Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bastiaan Ragas te gast in Levensbepalend

#12 Liefdevolle verwaarlozing en de donkere kant van de Bijbel

In Levensbepalend is duizendpoot Bastiaan Ragas te gast. Hij is zanger, acteur, presentator, schrijver, ondernemer en nog veel meer. Momenteel werkt hij aan een bijzonder project. Samen met dominee Ad van Nieuwpoort schrijft hij een boek over de Bijbel. In een tijd dat steeds minder mensen deze oude verhalen kennen wil hij daar dieper in duiken. Hij is mateloos gefascineerd door personen die hij leert kennen in de Bijbel die mooie maar vooral ook vaak donkere kanten hebben. De titel van het nog te verschijnen boek is ‘Jezus Waarom?’

Deel:

Als Bastiaan praat over zijn opvoeding heeft hij het over ‘liefdevolle verwaarlozing’. Ook vertelt hij over een bepalend optreden tijdens een talentenjacht en zijn leven als zanger in boyband Caught in the Act. Verder vertelt hij hoe alles veranderde toen hij vader werd. Het opmerkelijkst is misschien wel het feit dat Bastiaan momenteel werkt aan een nieuw boek. Dat boek gaat over de Bijbel, en hij schrijft het samen met dominee Ad van Nieuwpoort.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Liefdevolle verwaarlozing
Bastiaan groeit op in Lisse, in de Bollenstreek. Zijn vader heeft een succesvol schoonmaakbedrijf. Als Bastiaan spreekt over zijn opvoeding heeft hij het over ‘liefdevolle verwaarlozing’. Daarmee bedoelt hij vooral dat hij erg vrij werd gelaten door zijn ouders.

Talentenjacht
De middelbare school is voor Bastiaan niet altijd een pretje. Hij is snel afgeleid en ongeduldig. Tijdens een talentenjacht zingt hij een nummer van Elvis. Als hij op het podium staat realiseert hij zich voor het eerst dat hij hier goed in is.

Caught In The Act
Een aantal jaar later beland Bastiaan in de boyband Caught In The Act, waarmee hij miljoenen platen verkoopt en in heel Europa voor gillende meisjes optredens geeft. Hoewel dit bestaan alles is waar hij van droomt voelt hij ook dat er een hele oppervlakkige kant aan zit.

Vader worden
Bastiaans leven veranderd dramatisch als hij tijdens een eerdere relatie vader van een zoon wordt. Het leven dat voortdurend om de spotlights gaat draait nu niet langer om hem maar om iemand anders. Samen met zijn vrouw Tooske krijgt hij nog een keer drie dochters. Een tijd geleden maakte het gezin een lange wereldreis. Daar heeft Bastiaan zeer warme herinneringen aan.   

Verlies
Bastiaan praat ook over verlies in dit gesprek. Op de middelbare school verliest hij zijn goede vriend Joris. Dat plaatst zijn puberleven in een nieuw perspectief. In 2007 verliest hij zijn broer Roef, dat verlies zorgt ervoor dat het Bastiaan een tijd niet meer lukt om te zingen.

Over de podcast Levensbepalend
Elk mens komt in zijn of haar leven momenten tegen die van grote invloed zijn. Kantelpunten, levensbepalende momenten die het leven daarna voorgoed kleuren; een studie, een huwelijk, een scheiding of de dood van een geliefde. In de podcast Levensbepalend gaat Elsbeth Gruteke in gesprek met mensen over deze bijzondere momenten.

Wil je meer luisteren van Levensbepalend?
Wil je meer luisteren van Levensbepalend?
Wil je een andere podcast luisteren?
Wil je een andere podcast luisteren?
--:--