Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Beruchte’ Roma-familie massaal bekeerd

Familie Nicolich gedoopt en betrokken bij kerk in Zuilen

Een groot deel van de familie Nicolich uit het Utrechtse Zuilen is bekeerd tot het christendom. De zigeunerfamilie stond bekend om de overlast in de wijk en zijn hierdoor velen malen hun huis uitgezet door de gemeente. De afgelopen tijd zijn meer dan 15 familieleden gedoopt. De familie noemt het een ‘nieuw begin’.

Deel:

"Het oude is voorbij, we kijken nu vooruit. God heeft een ander plan voor mijn familie" aldus Romano Nicolich. Romano, het oudste kind van moeder Zlata kwam twee jaar geleden tot geloof toen hij een gevangenisstraf uitzat. In de gevangenis begon hij met bidden en zijn geloof werd versterkt toen hij eenmaal vrijgelaten bijna weer het foute pad betrad. Onderweg naar een huis waar Romano wilde inbreken hoort hij God’s stem ‘‘Ben je vergeten welke afspraak we gemaakt hebben? Draai je om, iedereen die gaat inbreken komt vast te zitten." Romano schrok, draaide om en ging terug. Twintig minuten later belde een vriend. Die had slecht nieuws. "Zij gingen wel inbreken, en het bleek niet goed te zijn afgelopen. ‘We zitten allemaal vast', zei hij'." 

Lezen
Vanaf het moment dat Romano in God ging geloven veranderde zijn leven. Bijbel lezen lukte hem eerst niet, omdat hij nooit naar school was geweest maar dat veranderde snel. "Ik hoorde God zeggen: ‘Ik heb de wereld overwonnen, Ik heb alles overwonnen.’ Uiteindelijk pakte ik de Bijbel en vanuit het niets kon ik ineens lezen. In deze periode werd m’n relatie met God dieper. God leerde mij dat ik nederig moet zijn, liefdevol en niet moest vloeken. Ais ik iets niet snapte, ging ik uren bellen met andere broeders. Ik ben een baby in het geloof, ik heb anderen nodig" aldus Romano. 

Dopen
De gedragsverandering van Romano ging niet onopgemerkt voorbij. "Ik dacht dat alleen ik gedoopt zou worden, maar ineens wilden mijn broers en zussen ook. Heel mooi. Ik praatte erover en de een na de ander begon voor de Heer te kiezen. De familie is echt anders nu.’’ De afgelopen tijd hebben 15 mensen van de familie zich laten dopen en afgelopen week zat er ’40 man van de familie in de kerk’ aldus voorganger Paul van der Boom. “Het is wel heel bijzonder, vooral ook omdat ze veel in het nieuws zijn geweest. Ik vind het echt fantastisch.”

Romano heeft hoop dat nog veel meer mensen uit de Roma-familie God zullen leren kennen: “Als er veertig naar de kerk gaan is dat nog lang niet de helft. Er moeten nog veel meer mensen bekeerd worden. Ik zal er altijd voor blijven bidden.”


--:--