Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bijbelse tips voor Warme Truiendag

Een warme, wollen trui is goed voor het milieu en... Bijbels!

Hoewel het niet vriest dat het kraakt, is het toch best fris vandaag! Zet de verwarming uit en trek je dikste, warmste, wolligste trui aan. Het is namelijk Warmetruiendag! Wat kunnen we leren van de Bijbel als het gaat om verwarming?

Deel:

Tweeduizend jaar geleden hadden ze geen centrale verwarming of thermostaat. Vuur, dat wel. Maar verder moesten ze het doen met warme kleding en elkaar.

Vier tips vanuit de Bijbel om er warmpjes bij te zitten als de thermostaat op deze Warmetruiendag naar beneden gaat:

Tip 1: Doe een wollen trui aan.

Job 31:20 Zegende hij mij dan niet met heel zijn hart, wanneer hij zich warmde met de wol van mijn schapen?

In het boek Job staat: ‘Hij warmde zich met wol’. Nou, dat is nu precies wat je op Warmetruiendag doet. Doe dus een trui – liefst een wollen – aan.

Tip 2: Warm je aan elkaar.

Prediker 4:11  Wanneer je bij elkaar slaapt, geef je warmte aan elkaar, maar hoe krijgt iemand die alleen slaapt het ooit warm?

Waarom zouden we elkaar niet een beetje warm houden vandaag? We zijn immers allemaal 37 graden.

Tip 3: Trek je wollen trui aan als herinnering aan Gods genade.

Jesaja 1:18 De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat. Al zijn je zonden rood als scharlaken, ze worden wit als sneeuw, al zijn ze rood als purper, ze worden wit als wol.

Wol is in de Bijbel een symbool voor het wegwassen van je zonden. Al zijn je zonden rood als purper, ze worden wit als wol.

Tip 4: Deel je overtollige truien uit.

Lucas 3:11 Hij (Johannes de Doper) antwoordde: "Wie twee stel onderkleren heeft, moet delen met wie er geen heeft (...)"

Het Nieuwe Testament staat vol aanmoedigingen om te delen van wat je hebt. Heb jij een trui over? Geef ‘m aan iemand die het koud heeft.

Wat is Warmetruiendag?

Greenchoice organiseert in samenwerking met Klimaatverbond Nederland de Warmetruiendag. De actie houdt in: zet je verwarming lager en doe een warme trui aan. Op die manier besparen we energie en werk je aan bewustwording van overmatig energieverbruik. 

--:--