Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed in 2022

Blog van Jeroen Snel

Begin december namen we afscheid van ons programma in de oude vorm. Het betekende het einde van een tijdperk, zeker voor onze trouwe kijkers die elke zaterdagavond bij ons aanhaakten. Maandenlang hebben we gewerkt aan iets nieuws. Daarover praat ik u graag bij.

Deel:

Het medialandschap is voortdurend in beweging en dat betekent voor de EO en voor Blauw Bloed dat je meebeweegt. Het was spannend of we door konden gaan, maar gelukkig zijn we vanaf 28 januari weer wekelijks op de buis (elke vrijdagmiddag om 16.35 uur op NPO 1) met een reportage van zo’n 10 minuten. De rest van onze activiteiten gaat zich online afspelen, waar onze uitzendingen on demand – zoals dat zo mooi heet – terug te kijken zijn.

Dit betekent dat we minder op de actualiteit inzoomen en meer tijdloze items gaan maken. Iets van nu moet ook over een paar maanden nog leuk zijn om te zien op de website. We gaan het nog meer zoeken in kwaliteit. De reportage zal écht van het beeld spatten – als een soort magazine dat je graag wilt bewaren.

Waar u dan aan moet denken? Gelukkig leent het onderwerp ‘royalty’ zich goed voor de meest uiteenlopende thema’s. Neem de staatsbezoeken. Het protocol rond een staatsbezoek ligt vast. Wat zijn de do’s-and-don’ts? Wat is de betekenis van de inspectie van de erewacht? En wat is het verschil met een officieel bezoek? Ook juwelen hebben een tijdloos karakter. En van de Oranje-juwelen kom je bijna als vanzelf uit bij de juwelen van buitenlandse vorstenhuizen. Dit alles komt uiteindelijk in een online omgeving terecht die het bezoeken meer dan waard zal zijn.

Dit is mijn laatste column, maar ook in Visie krijgt Blauw Bloed weer een plek. En daar ben ik als eindverantwoordelijke van dit mooie programma heel blij mee. Visie maakt om de week een dubbele pagina vol koninklijk (achtergrond)nieuws, een agenda, en twee rubrieken. We trappen daarmee af rond 02-02-22; inderdaad, de twintigste trouwdag van ons koningspaar!

Ondertussen ga ik genieten van vrije zaterdagen. Die heb ik al achttien jaar niet gehad, maar ik denk dat ik daar best snel aan kan wennen...

Blauw Bloed

Vanaf 28 januari 2022 elke vrijdagmiddag om 16.35 uur op NPO 1

Geschreven door

Jeroen Snel

--:--