Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BN'ers biechten culinaire 'guilty pleasures' op aan Perry de Man

Iedere werkdag, 18.00 uur, 24Kitchen

Deel:

Gezond en verantwoord eten is belangrijk, maar wie gaat er niet watertanden bij de gedachte aan een gehaktstaaf of braadworst? In zijn nieuwe kookprogramma Guilty Pleasures op 24Kitchen ontvangt chef-kok Perry de Man bekende Nederlanders die hun favoriete ‘foute’ lekkernij aan hem opbiechten. Samen maken ze van dit gerecht een culinaire versie.

“Wie aan het eind van de dag een tankstation binnenloopt, heeft soms gewoon zin in dat kleffe frikandelbroodje. Ik denk dat 17 miljoen inwoners in ons land een dergelijk verlangen hebben", zegt chef-kok Perry de Man, die vanaf vandaag Guilty Pleasures presenteert. "Kijk maar wat er allemaal in de schappen van de supermarkt ligt! Het is leuk om de BN’ers in Guilty Pleasures uit hun schulp te halen. Ik heb zelden zoveel vleesgerechten bereid, dus dat verlangen zit blijkbaar nog diep in de mens.”

Wil je ons ook iets leren?
“Veel mensen hebben geen idee meer waar ons voedsel vandaan komt, maar worsten groeien heus niet aan een boom. De inhoud wordt vermalen en in een darm geperst. Ik hoop altijd dat kijker zelf thuis meedoet. Pas sprak een mevrouw in een kledingzaak me aan, om te vertellen ze in haar eigen keuken mijn kapsalon had nagemaakt. Altijd leuk om zoiets te horen!”

Wie is Perry de Man?

• 36 jaar
• Chef-kok en presentator
• Ontdekte tijdens de kunstacademie zijn passie voor het koken
• Eigenaar van De Toko in Rotterdam
• Onder meer bekend van kookprogramma’s als Wat eten we vandaag? bij 24Kitchen
• Presenteert vanaf 27 juni Guilty Pleasures op deze zender

Wat is de lekkerste filemuziek?
“Ik sta nooit in de file, want ik heb geen auto. Een rijbewijs heb ik wel, maar autorijden in hartje Rotterdam – waar ik woon – kan ik niemand aanraden", legt Perry de Man uit. "Daarom verplaats ik me lekker op een scooter of met het openbaar vervoer. Ik luister graag naar oude reggae. Denk aan artiesten als Horace Andy en Lee ‘Scratch’ Perry – in het genre wat minder bekend dan Bob Marley. Ik heb een lange playlist die ik random afspeel en me een relaxt gevoel geeft.”

Wat was jouw laatste schietgebedje?
“Ik ben niet religeus, maar ik heb zo’n soort moment wel als ik met iets nieuws, iets belangrijks begin. ‘Here we go’, of: ‘Yes’, zeg ik dan tegen mezelf, bijvoorbeeld bij de start van zo’n nieuw programma als Guilty Pleasures. Dan hoop ik dat alles goed gaat, maar verbind ik me op dat moment niet met een hoger wezen.”

Wie bewonder je?
“Iedereen die datgene doet waarvoor hij gemaakt is; dat kan bijvoorbeeld een topsporter, musicus of kok zijn. Als je niet de makkelijkste weg kiest, maar datgene doet waar je in je hart voor wilt gaan, zonder al te veel concessies te doen, heb je mijn zegen.”

Worsten groeien heus niet aan een boom

Denk je weleens aan de dood?
“Ik ben nog best jong, maar er vallen toch al mensen om me heen weg. Als dat gebeurt, zet dit mij aan het denken over mijn eigen bestaan. Ben ik tevreden over datgene wat ik in mijn leven heb gedaan? Ik sta dus liever stil bij het leven dan bij de dood.”  

Wat is het mooiste plekje op aarde?
“Ik ben verliefd op Sicilië. Een fantastische plek met veel zon, zee en strand. De bewoners van dit eiland zijn wat minder gestileerd dan sommige Italianen, met hun dure pakken en zonnebrillen. Je merkt het ook aan hun keuken en de lekkere wijnen die ze schenken.”

Guilty Pleasures - afl. 1: Luuk Ikink

Iedereen heeft wel een 'guilty pleasure' op het gebied van eten? Een vette braadworst, goulash uit blik of graskaasfondue met frikandellen. In de nieuwe serie Guilty Pleasures op 24Kitchen laat chef-kok Perry de Man zijn gasten hun 'guilty pleasures' opbiechten. Samen steken ze dit geheime gerecht in een nieuw jasje. In de eerste aflevering is Luuk Ikink te gast, voor wie een cheeseburger uit de magnetron een enorme lekkernij blijkt te zijn.

Vanaf 27 juni, iedere maandag, 18.00 uur, 24Kitchen

Beeld: 24Kitchen

Geschreven door

Bart van Delen

--:--