Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boekenpodcast: Monica Nieuwenhuijse

‘Een zeker man had een vijgenboom’ gaat over christenvervolging

Deel:

Haar debuutroman ‘Een zeker man had een vijgenboom’ is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Monica Nieuwenhuijse-Thijsen vertelt in boekenpodcast De Eerste Zin wat haar dreef. ‘Mijn boek moet tot eer van God zijn.’   

Voor haar werk als bestuurslid van stichting SDOK deed Monica Nieuwenhuijse onvergetelijke indrukken op, vertelt ze in de zeventiende aflevering van De Eerste Zin. Ze kwam door SDOK, een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen, in aanraking met mensen die ondanks hun benarde situatie een enorme vreugde uitstraalden. “Zij vertelden me dat ze voor ons baden, zodat we ons geloof zouden behouden terwijl we niet worden vervolgd.”

'Een zeker man had een vijgenboom'

Meer van dat soort indrukken verwerkte Monica in haar eerste roman Een zeker man had een vijgenboom. Drie verhaallijnen lopen door elkaar in dit lijvige boek: die van Dandjuma, een christenjongen die de vervolging aan den lijve ondervindt; van Abdul, een Boko Haramstrijder die zich superieur voelt; en van Johan, een hardwerkende Nederlander.

Zonder al te veel van het boek prijs te willen geven, vertelt Monica in de podcast over haar motivatie. Ze wil met haar boek de lezer een spiegel voorhouden. “Wie ben jij? Danjuma, Abdul of Johan?”

Monica Nieuwenhuijs-Thijsen

Monica is getrouwd, moeder van vijf kinderen en oprichtster en redacteur van kinderblad BimBam. Ze werkt inmiddels aan haar tweede boek, onthult ze in De Eerste Zin.

Beeld: Den Hertog

Beluister de podcast hieronder of via  Google of Spotify

Geschreven door

Reinald Molenaar

--:--