Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Boosaardige turncoaches, een bling bling Bijbel en geld over de balk bij de Belastingdienst

Doortrainen met blessures, voor het oog van de turnploeg op de weegschaal staan of uitgescholden worden voor slet als je mascara droeg. Minderjarige turnsters werden stelselmatig mentaal geknakt. Uit het onderzoeksrapport ‘Ongelijke leggers’ blijkt dat twee derde van hen zulk soort misstanden heeft meegemaakt.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Relatiecoach Cocky Drost: “het doet mij zoveel pijn als meisjes van twaalf zeggen dat ze dit destijds normaal vonden. Ze deden wat er van hen verwacht werd. Wat weet je nou als jong meisje?”. Sjirk Kuijper, hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad, pleit ervoor om niet meer naar deze sport te gaan kijken. “Er worden dingen van het menselijk lichaam gevraagd die helemaal niet kunnen.” 


EO-presentator Joram Kaat probeert Sjirk Kuijper te imponeren met een verhaal over een met bladgoud beslagen uitgave Bijbel van de Bijbel. Die is voor €300,- te koop in de Verenigde Staten. Kuijper is duidelijk niet onder de indruk en kent luxere uitgaven. Die van Bach bijvoorbeeld. Cocky heeft een veelvoud van Bijbels in haar boekenkast, maar is nog op zoek naar zo’n bling bling uitgave. 

 

Verder kijkt Sjirk Kuijper met ontzetting naar de Belastingdienst. Daar loopt de compensatie voor ouders in de Toeslagenaffaire volledig in het honderd. “Er is binnen de politiek een sfeer ontstaan dat het nu meteen moet worden opgelost. Dat is net zo onuitvoerbaar als waar het allemaal mee begonnen is.” Cocky Drost voorspelt dat heel veel slachtoffers niet op het geld zitten te wachten. “Er is zoveel kapot gemaakt binnen gezinnen door schulden, ruzies en onzekerheid dat niet meer geheeld kan worden. Partners gaan verschillend met dat verdriet om waardoor veel huwelijken kapot gaan.” 


In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--