Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Ik ga het toch uitmaken'

Blog van Corien Oranje

Het is zo makkelijk, zeggen ze. Het is zo lekker. Het is zo gezond. Perfecte porties, geen verspilling. Je gooit geen restjes meer weg. Eigenlijk bespaar je geld! Ja hoor, daar ga ik dus nooit in trappen, dacht ik altijd.

Deel:

Tot ik me na de zoveelste Insta Story toch laat verleiden door die kortingscode van 75 euro. Laten we het maar eens een poosje proberen. Drie keer in de week voorlopig, voor drie personen.

Ik download de app, voer de kortingscode in, en kruis ‘vegetarisch’ aan. We proberen al jaren onze vleesuitstoot te verminderen, maar ik merk dat ons menu nogal eentonig is. Drie dagen achter elkaar witlofsalade met gebakken aardappels en ei. Elk weekend dezelfde champignonsoep met pannenkoeken. Feta met tomaatjes en knoflook uit de oven. Uit al die vegetarische kookboeken zijn dit de overlevers.

De eerste doos wordt op donderdagavond bezorgd, en het voelt waarachtig alsof Sinterklaas in eigen persoon langs is gekomen. Het blijft toch een soort cadeau dat je krijgt. Wat een luxe, alles zit erin! O, wacht, het is niet genoeg. Er komen twee zoons thuis dit weekend. “Maakt niet uit,” zegt Dick. “Zeg maar gewoon wat ik extra moet kopen.”

Lees ook: 'Hoe bevalt het in de Bijlmer?'
Lees ook: 'Hoe bevalt het in de Bijlmer?'

Hij gaat naar de supermarkt en komt terug met aubergines, Libanees platbrood, cashewnoten, spinazie, champignons – kortom, met precies hetzelfde als wat er in de doos zit, maar dan meer én de helft goedkoper. Ik kook alsof mijn leven ervan afhangt. Spinazie-kokoscurry met gele rijst en een spiegelei, Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes, en platbroodpizza met champignons en mozzarella. En het is waar: iedereen vindt het fantastisch. Maar de papiercontainer puilt uit van alle dozen en zakken, en na het koken ligt het aanrecht bezaaid met plastic van al die eenpersoonszakjes paprikapoeder, zoetzure saus, noedels, gomasio en pinda’s. Bovendien loopt de prijs voor de maaltijden razendsnel op als de kortingsactie voorbij is. Ik heb het gevoel dat ik een heel duur vegetarisch kookboek aan het kopen ben.

Lieve Hello Fresh,

We hebben een fijne tijd gehad samen. We hebben van je genoten. Maar ik ga het toch uitmaken. Ik ga naar de boekhandel voor een nieuw kookboek, en dan meteen door naar de Jumbo. Oké?

Geschreven door

Corien Oranje

--:--