Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shirma Rouse en Alain Verheij in nieuw tv-programma ‘Café Lazarus’

Deel:

Leuk nieuws: Lazarus krijgt een tv-programma! In de donkerste maand van het jaar opent ‘Café Lazarus’ zijn deuren. In dit nieuwe EO-programma praat Marleen Stelling met gasten die dromen van een betere wereld: Lazarus-bloggers Alain Verheij en Noud Fortuin, zangeres Shirma Rouse en kunstenares Tinkebell. 

In ‘Café Lazarus’ is ruimte voor verhalen én voor muziek vol soul. Acteur en theatermaker Bright Richards staat achter de bar waar hij de drankjes serveert met verhalen. Als een rode draad door elke aflevering loopt de komst van een ‘engel’ naar het café. Iedere gast neemt iemand mee die voor hem of haar van speciale betekenis is. Hoe hebben ze elkaar ontmoet en wat maakt deze engel zo bijzonder?

Hoop op een betere wereld

Met ‘Café Lazarus’ wil de EO licht, warmte en hoop brengen. Eindredacteur Ida Overdijk: ‘In het kerstverhaal spreekt de engel de woorden: ‘Vrees niet!’ Dat is een zeer actuele kerstgedachte in deze tijden van angst en verwarring. Daarom praten we in ‘Café Lazarus’ met gasten die zich niet laten leiden door angst, maar juist de wereld een klein beetje beter willen maken en laten zien dat je altijd opnieuw kunt beginnen.’ 

Liefde is mijn boodschap

Een openhartig gesprek met Shirma Rouse vormt de aftrap van het nieuwe EO-programma. Rouse werd bekend door haar deelname aan ‘The voice of Holland’ en reist in december met haar Christmas Gospel Sessions het land door. ‘Liefde is mijn boodschap”, vertelt ze in ‘Café Lazarus’. “Voor veel mensen is de kerk een ver-van-je-bedshow. Dat snap ik heel goed, omdat het geloof niet altijd met vreugde wordt verkondigd of ervaren in deze cultuur.’

Een nieuw begin

Aflevering twee staat in het teken van ‘een nieuw begin’: Noud Fortuin werd geboren als meisje, maar draagt nu de naam waarnaar hij al jaren verlangde. Hij legt uit waarom hij zich inzet voor lhbt’ers in de kerk. In de derde aflevering spreekt Marleen Stelling met theoloog en schrijver Alain Verheij, die de kijker meeneemt in zijn kerstverhaal. In de slotaflevering een ontmoeting met Tinkebell; de kunstenaar die de wereld wil redden en voor niets of niemand bang is.

En er is muziek van zangeres Sherry Dyanne (aflevering 1), de 3J’s (aflevering 2), Ntjam Rosie (aflevering 3) en Jeangu Macrooy (aflevering 4)

Café Lazarus is te zien op zondag 9, 16, 23 en 30 december om 23.45 uur op NPO 2

--:--