Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Corona: vloek of zegen voor de kerk?

Studiedagen voor kerkleiders

Het Evangelisch College organiseert jaarlijks een aantal inspirerende praktijkgerichte studiedagen om leiders in de kerk toe te rusten voor hun taak in de lokale gemeente. Deze studiedagen zijn bedoeld voor voorgangers, oudsten, kerkenraadsleden en andere leidinggevenden in de kerk. De eerste studiedag van het studiejaar 2020-2021 vindt online plaats op 27 november.

Deel:

Iedereen in de samenleving ondervindt de gevolgen van corona: ziekte, overlijden en eenzaamheid zijn trieste gevolgen van het virus. Maar ook de kerk lijdt onder het virus. Onder de confronterende titel ‘Corona: vloek of zegen voor de kerk?’ organiseert het Evangelisch College een studieochtend voor kerkleiders over dit onderwerp.

Inspirerende sprekers

De studieochtend duurt van 09:30 tot 12:45 uur en bestaat uit een drietal blokken met elk een eigen focus en wordt verzorgd door een veelzijdig team van inspirerende sprekers. Het programma wordt vanuit het auditorium van Christelijke gemeente De Wegwijzer in Almere professioneel in beeld gebracht en aangeboden middels een livestream via Youtube. In de pauzes is er een (facultatief) interactief programma in kleine groepjes via breakout rooms in Zoom. In deze groepen is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en eigen ervaringen te delen. Vanuit deze gespreksgroepen worden ook de vragen verzameld voor het afsluitende panelgesprek.

Nieuwe vragen voor de kerk

In het eerste blok zullen drie sprekers vanuit hun eigen perspectief een duiding geven van de huidige tijd: Wat valt er theologisch wel of niet te zeggen? Wat betekent corona voor onze manier van kerk-zijn? Welke lessen leren we in deze tijd? Hoe moeten we als kerk verder na de coronatijd?

Herkerken

In het tweede blok wordt ingegaan op de kansen die deze crisis biedt voor de kerk. Noodgedwongen worden we door het virus wakker geschud en moeten we de vraag stellen: sluit de vertrouwde vorm van kerk-zijn voldoende aan bij de vragen en behoeften van deze tijd? We laten drie inspiratoren aan het woord om in een korte pitch te delen hoe zij elk in hun eigen context hier antwoord op geven. Het blok wordt afgesloten door Remmelt Meijer en Peter Wierenga, auteurs van het recent uitgekomen boek ‘Herkerken’. Zij zullen een handreiking doen hoe je als kerk juist de coronacrisis kunt aangrijpen om te vernieuwen en hoe je daar concreet mee aan de slag kunt gaan.

Onder leiding van Erik Groeneveld en Monique Rozendal gaan de sprekers met elkaar in gesprek naar aanleiding van binnengekomen vragen van de deelnemers uit de breakout rooms.

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname aan deze studieochtend zijn € 25,-. EC-studiepashouders ontvangen € 5,- korting. Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en in de week voorafgaand aan de studieochtend ontvang je de link naar de livestream en de Zoom bijeenkomst.

Wel interesse, maar geen gelegenheid? Meld je dan toch aan, want na afloop van de studiedag ontvangen alle deelnemers een link om de bijeenkomst op eigen tijd terug te kijken.

--:--