Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Coronaspecial 'Je zal het maar hebben' met Jurre Geluk

'Grote gevolgen voor jongeren'; dinsdag, 21.15 uur, NPO 3'

Deel:

In de coronaspecial van Je zal het maar hebben (BNNVARA) gaat Jurre Geluk langs bij jongeren die corona hebben (gehad). Hoe heeft het coronavirus hun leven veranderd? Zoals Nineke (20), die een actief bestaan leidde, vol sport, feesten en werk, totdat ze in het voorjaar de ziekte kreeg. 

Nog steeds ondervindt Nineke dagelijks de gevolgen van de ziekte. Sinds ze corona heeft gehad, is haar sociale leven beperkt, omdat ze de conditie van een bejaarde heeft. Jurre Geluk gaat vanavond in Je zal het maar hebben met Nineke mee naar de sportschool. De presentator ervaart hoe het is om te sporten als je uithoudingsvermogen door deze ziekte ver beneden peil is. 

Quarantaine na besmetting ouders

Verder gaat Jurre langs bij de 37-jarige Evert. Hij had met zijn vrouw en twee kinderen een fijn gezinsleven, totdat hij besmet raakte met het coronavirus. Het virus taste zijn zenuwen aan, waardoor hij niet meer kon praten en lopen.

Door corona is het uithoudingsvermogen van Nienke (20) nog steeds ver beneden peil 

Tot slot heeft Jurre een ontmoeting met de 18-jarige Bastiaan. Zijn ouders raakten besmet met het coronavirus, waardoor hij ook in quarantaine moest. Hij nam rigoureuze maatregelen en besloot 's nachts te 'leven', en zijn ouders overdag.

Je zal het maar hebben – coronaspecial

In de reportageserie Je zal het maar hebben trekt Jurre Geluk op met jongeren die een ziekte, aandoening of beperking hebben. Ze laten hem zien hoe ze het beste van het leven proberen te maken. Vanavond ontmoet de presentator in een coronaspecial Nineke, Evert en Bastiaan, die in 2020 te maken kregen met corona. 

Dinsdag 5 januari, 21.15 uur, NPO 3

Beeld: Wessel de Groot 

Kijk 'Je zal het maar hebben' hier terug

--:--