Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Cultuur en religieus erfgoed in 'Firma Erfgoed'

Zaterdag, 19.15 uur, NPO 2

In het nieuwe EO-programma 'Firma Erfgoed' zet presentator Aldith Hunkar de spotlights op cultureel en religieus erfgoed in de Lage Landen.

Deel:

Op allerlei onverwachte plekken vind je namelijk monumentale bouwwerken, kunst, beelden en objecten. Vaak met een religieuze betekenis. Welke verhalen gaan hierachter schuil? En wat vertellen ze over onze geschiedenis, cultuur en identiteit? Aldith Hunkar reist door de Lage Landen en werpt nieuw licht op cultureel verleden en heden.

Firma_Erfgoed_-_Den_Haag_2

Haagse toevluchtsoorden

In de eerste aflevering bewonderen we de cultuur in Den Haag. Die stad kennen we als onze residentie, maar het is ook de stad van het Vredespaleis – van vrede en recht. Door de eeuwen heen was de plaats een toevluchtsoord. Zo vonden onder andere Portugese Joden, Walen en hugenoten er bescherming, onder wie de bekende Haagse hugenoot Daniël Margot. Hij was architect en decorateur en heeft door de hele stad zijn sporen nagelaten, zoals bij de Koepel van Fagel in de tuin van Paleis Noordeinde. Aldith gaat op zoek naar de verhalen achter Haagse toevluchtsoorden – van Bethelkapel tot Soefitempel.

Firma Erfgoed

Vanaf 7 augstus, iedere zaterdagavond, 19.15 uur, NPO 2

--:--