Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Damaris over David Boogerd: 'Hij is erg missionair gedreven'

EO-presentator van 'De ongelooflijke podcast'

“Vanochtend vroeg ik David nog wat zijn mooiste herinnering met mij is. Meteen had hij het over het overweldigende uitzicht over de Grand Canyon toen we daar tijdens een van onze reizen waren. Ik weet nog dat ik dacht: wat ben ik een geluksvogel, dat ik hier mag staan met de man van mijn dromen.

Deel:

David hoorde op onze middelbare school bij de stoere gasten. Mij zag hij niet echt staan, ook omdat ik een jaar onder hem zat. Het verraste me enorm dat hij naar de kerk ging. Dat ontdekte ik tijdens een gezamenlijke jeugddienst van onze kerken. Daar speelde hij als bandleider gitaar en zong ik als zangeres. Uiteindelijk is het balletje gaan rollen toen we elkaar op Twitter berichtjes gingen sturen.

Damaris over David Boogerd

In de rubriek 'Door de ogen van' bezien we een bekende christen door de bril van iemand die hem of haar goed kent. Dit keer: Damaris Boogerd (38) over haar man David (38), EO-presentator van onder andere De Ongelooflijke Podcast en de podcast Dit is de Bijbel. Samen hebben ze een dochter en een zoon.

David is absoluut geen ruziemaker, maar hij kan wel heel goed zijn punt maken. Niet zo gek ook dat hij voor de radio werkt. Ga dus nooit met David in discussie, want dat verlies je en ik kan het weten. Wil ik indruk maken, dan moet ik over mijn gevoelens praten. Kom ik met feiten of argumenten, dan kletst hij me gegarandeerd onder de tafel.

Hij spreekt heel veel mensen met andere denkbeelden. Toch heb ik hem niet zien veranderen in zijn geloof. Daarin is hij standvastig. Hij vindt dat hij het leukste werk op aarde heeft, omdat hij elke dag met de Bijbel bezig kan zijn en ontzettend boeiende mensen spreekt. Het is echt zijn droombaan.

David wil het liefst zaadjes planten bij mensen die niets meer met het geloof doen of juist heel anti zijn. Hij veert helemaal op als hij berichten krijgt van mensen die steun hebben gekregen door de podcast of zelfs weer naar de kerk zijn gegaan. David is erg missionair gedreven en werkt niet voor niets bij de EO.

Er ligt veel op zijn bordje. Thuis met een jong gezin en op het werk waar er best veel van hem wordt verwacht en je natuurlijk vaak kritiek krijgt. Ik zou daar niet aan moeten denken, maar hij kan het goed aan. David is heel sterk, alleen niet toen hij de antivaxers over zich heen kreeg na een podcast met minister Hugo de Jonge. Dat raakte hem behoorlijk, weet ik nog. Gelukkig krijgt hij ook veel waardering.

Hij hoorde bij de stoere gasten, mij zag hij niet staan

Soms valt hij letterlijk in slaap met zijn telefoon op zijn borst. Dan slaap ik allang, maar zat hij blijkbaar weer tot veel te laat interessante artikelen te lezen. David is helaas wel een beetje vergroeid met zijn telefoon. Zijn excuus is dat hij er niet zonder kan voor zijn werk. Ik zie ook de opoffering, het harde werken, soms tot diep in de nacht. Hij is heel gepassioneerd en dat gaat weleens ten koste van het gezin. Dan mopper ik: ‘Ben je nou alweer met je werk bezig?’

Ik luister trouwens bijna nooit naar De Ongelooflijke Podcast. Daar moet hij altijd hard om lachen, dat zijn eigen vrouw bijna nooit luistert. Ik heb nu eenmaal wat andere interesses en luister liever naar muziek als ik een momentje voor mezelf heb. Luister ik wel een keer, dan ben ik natuurlijk alleen maar trots.

Wat bijna niemand over hem weet? David doet overal altijd ketjap doorheen en hij eet lasagne het liefst met ananas. Snap jij dat nou? Ik ken niemand anders die dat doet. Ook maakt hij met vrienden elk jaar een nieuwjaarshit, een of ander flauw liedje waar ze de grootste lol om hebben.”

Tekst: Maarten Nota

--:--