Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Danny Blind in Meer dan Goud - de Podcast

#1 Voetbal is echt bijzaak in het leven

In Meer dan Goud – de podcast staan in elk gesprek de levenslessen centraal die de sporters na hun carrière meenemen in hun leven.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Van Danny is die levensles: voetbal is uiteindelijk echt een bijzaak in het leven. Danny koos voor dit gesprek zijn zoon Daley als speciale gast. ‘Uniek is het niet, er zijn meer voorbeelden van, maar als vader is het wel heel bijzonder als je kind hetzelfde pad kiest’, zegt Danny. In het gesprek met Kefah gaat het inderdaad over de vader die Danny voor Daley als kleine jongen was – altijd gedreven door het voetbal. Heel soms werd Daley daar zat van. ‘Ik wilde ook wel eens een filmpje kijken met mijn moeder, maar dat werd me niet altijd in dank afgenomen.’ Waarna er overigens hartelijk gelachen wordt.

Kefah Allush: 'Kom ik echt bij ze?'

‘Waar je als interviewer voor radio en tv af en toe mee te maken hebt, is dat je mensen mag interviewen waar je tegenop kijkt, vroeger, als kind al. Nu is Danny Blind niet veel ouder dan ik, maar oud genoeg en succesvol genoeg voor mij om onder de indruk te zijn als voetballiefhebber. Ik ging naar hen toe als een acht jarig jongetje dat naar topvoetballers gaat.

Ik was benieuwd of we in dit gesprek een laagje dieper konden komen, of dat ik ‘repertoire’ zou krijgen, zoals wij dat als interviewers onder elkaar wel eens zeggen; verhalen en anekdotes die altijd worden verteld. Quotes die ze gewend zijn te geven. Mijn grote vraag op weg naar dit gesprek was: kom ik echt bij ze?

Achteraf denk ik dat ik wel echt bij ze kon komen. Dat we met elkaar iets hebben bloot gelegd van het iets bredere beeld van wie die mannen zijn.  Het lukte om Danny voorbij zijn vak te brengen.’

Vader en zoon

‘Ze zijn in deze podcast met z’n tweeën, en dat is leuk. Want zo praat je niet alleen over de vader-zoon relatie, je maakt hem ook mee. Dat voel je in dat gesprek. Daley is een actieve voetballer, en dat hij zo open wilde zijn was mooi. Doordat ze er samen zaten, lukte het om ook bij Daley de zoon te laten zien, niet alleen de voetballer. Dat was wel heel mooi.’

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Kijk ook het programma Meer dan Goud
Kijk ook het programma Meer dan Goud
--:--