Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Danny op straat: 'Verzet tegen coronabeleid steeds radicaler'

Donderdag, 21.05 uur, NPO 2

Deel:

Bijna dagelijks zijn er demonstraties tegen de coronamaatregelen van de overheid. Ook in Den Haag, voor het gebouw van de Tweede Kamer. In Danny op straat (NTR) onderzoekt presentator Danny Ghosen dit felle verzet tegen het beleid. De agressie bij deze protesten neemt toe. 

Deze betogingen tegen de coronamaatregelen gaan steeds vaker gepaard met intimidatie en agressie: tegen de overheid, tegen de pers en tegen autoriteiten in het algemeen. Zelf vinden organisaties als Vrijheidsbeweging Nederland en Nederland In Opstand dat ze gewone kritische burgers zijn. Maar Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer, wil de demonstranten liever niet meer voor de deur hebben, vanwege de dreigende sfeer.

Wie zijn deze demonstranten?

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde afgelopen week voor de radicalisering van het verzet tegen het coronabeleid. Hij wees op het risico van geweld.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Danny Ghosen Danny op straat Demonstratievirus coronamaatregelen
Danny Ghosen verdiept zich in 'Danny op straat' in het felle verzet tegen de coronamaatregelen. Credits: Shutterstock en NTR .

Wie zijn de Nederlanders die zo fel gekant zijn tegen het overheidsbeleid om de coronacrisis te bestrijden? Danny Ghosen praat vanavond in Danny op straat met de hardcore demonstranten over hun gevoelens van onbehagen en hun agressie tegen de autoriteiten.

'Danny op straat' over corona: 'Het demonstratievirus'

Presentatie: Danny Ghosen
Donderdag 22 oktober, 21.05 uur, NPO 2

Beeld: Shutterstock en NTR 

--:--