Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De 10 leukste paasactiviteiten om samen met je kind te doen

Met deze activiteiten hebben jij en je kind zeker een geslaagd paasfeest

Samen de paasbrunch klaarmaken, eieren zoeken en daarna samen de eieren verven: allemaal leuke paasactiviteiten die je samen met je kind kan ondernemen. Is jouw kind hier wel een beetje klaar mee of ben jij zelf op zoek naar leukere paasactiviteiten voor je kind? Wij zetten de leukste ideeën voor je op een rij!

Deel:

Crea-bea activiteiten

1. Een kijkdoos: het open graf van Jezus

Vertel jouw kind over het paasverhaal doormiddel van dit creatieve knutselwerkje. Het open graf van Jezus is makkelijk te maken met kartonnen bordjes, (ijs)stokjes en mooie engeltjes. Met een paar attributen en materialen kun jij samen met jouw kind een mooi en bijbels werkje maken om de paasdagen samen te besteden. (Bron: kleuteridee.nl)

2. Paasstempels

Neem een ongekookte aardappel in de vorm van een paasei en snijd de aardappel doormidden. Maak een leuk vormpje aan de binnenkant van de aardappel en strijk er verf overheen. Stempelen maar! Tip: koop leuke bakvormpjes met een paasthema. Zo heb je sneller en makkelijker leuke paasstempels. (Bron: Aldi.nl)

3. Tafelkleed in paasstijl

Laat je kind lekker creatief bezig zijn door zelf het tafelkleed te versieren. Terwijl jij de paasbrunch voorbereidt laat je de kinderen het tafelkleed inkleuren. Pak de stiften, kleurpotloden en leuke stickers en starten maar! Zo kan jouw gezin heerlijk smullen van de paasbrunch op het gepersonaliseerde tafelkleed. (Bron: kidsproof.nl)

4. Maak een kruis met waterverf

Pak een groot vel papier, tape, verf, water en kwasten. Tape een kruis op het vel papier en laat je kind de mooiste kleurtjes uitzoeken om rondom het kruis te verven. Zo heb je een christelijke paasdecoratie. Leg je kind ook uit waarom het een paaswonder is dat Jezus weer is opgestaan. (Bron: goodgirlscompany.nl)

Sportieve activiteiten

5. Eierroof

Plaats een paar ‘nestjes’ in en rondom je huis, leg er paaseieren in en geef je kind het startsein. Wie steelt de meeste eieren uit de andere nesten? Verover zoveel mogelijk eieren en zorg dat ze veilig in je eigen nestje komen te liggen. Je raad het al: degene met de meeste eieren heeft gewonnen. (Bron: doenkids.nl)

6. Schaapjes verzamelen

Als een echte herder verzamelt jouw kind alle schaapjes en zet ze netjes op één plek. Hiervoor heb je twee rietjes, 40 marshmallows en twee borden nodig. Elke persoon krijgt één minuut de tijd om 20 marshmallows (de schaapjes) met het rietje op het bord (de stal) te doen. (Bron: hollyshome.nl)

7. Eitje van een estafette

Maak een parcours met hindernissen, sleep de bank naar het midden van de woonkamer en zet de eettafel stoelen dwars door de kamer heen. Maak met verschillende kledingstukken ‘No Go zones’ en zorg ervoor dat je een lekker eitje op een lepel legt. Ben jij klaar voor de uitdaging? Loop dan samen met je tegenstander over het parcours vol hindernissen. Wie houdt het ei heel? (Bron: kidsproof.nl)

Voor de keukenprinsesjes- en prinsen

8. Bijbelse paassnack

Koop een bakvorm in de vorm van het kruis, bak een lekkere cake en versier deze vervolgens met snoepgoed. Jouw kind heeft zo zijn eigen bijbelse snack. Mocht je geen kruis bakvorm in huis hebben, maak dan gemakkelijk zelf een kruis met satéstokjes waar je jelly beans of marshmallows omheen doet. (Bron: catholicicing)

9. Paaspannenkoeken

Snel, makkelijk en superlekker! De paaspannenkoek is om te smullen! Maak je eigen haasje door één pannenkoek als hoofd te gebruiken en van de andere pannenkoek twee oren af te snijden. Stroop voor de ogen en de mond en lekkere marshmallows als tanden. Zo heb jij een vrolijke paaspannenkoek! (Bron: miljuschka.nl)

10. Cakepop-paashaas

Je kids kennen dit vast wel: cakepops, oftewel, cake op een lolly stokje. Een super vrolijke en gezellige middag is gegarandeerd bij het maken van deze lekkernij. Maak een paashaas of maak een leuk kuikentje en versier je cakepop zoals jij het wilt. (Bron: plus.nl)

Geschreven door

Amrutha Mol

--:--