Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De aanslag op een mens die voor meer staat dan alleen de mens zelf

#24 Podcast Deze Week waarin we het nieuws van deze week bespreken

De uitzending staat deze week -hoe kan het ook anders- voor het grootste deel in het teken van de moordaanslag op Peter R. de Vries.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Sjirk denkt gelijk aan die andere aanslag, bijna twintig jaar geleden. "Ik voelde dezelfde ontsteltenis als bij de moord op Pim Fortuyn. Het besef dat het iets heel groots is. Een aanslag op een mens die staat voor meer dan alleen dit mens."


Vraagt verschrikkelijk nieuws om verschrikkelijke beelden?
Cocky verbaast zich over de huiveringwekkende beelden die over het internet gingen. "Het maakte mij nieuwsgierig, maar het stemt mij hoopvol dat - van Twitter tot aan burgemeester Halsema - iedereen een appèl op elkaar doet om de beelden niet verder te verspreiden.

Geen aanval op de rechtsstaat 
Sjirk ergert zich aan de grote woorden van opiniemakers dat de rechtsstaat onder onze ogen de vernieling in wordt gebracht. "Dat we het afkeuren en dat er verdachten worden opgepakt - is juist een teken dat de rechtsstaat werkt. Als het allemaal straffeloos gebeurt, kun je vaststellen dat de rechtsstaat niet werkt."

Documentaire Goede moeders
Cocky heeft zich deze week verder verbaasd over de documentaire 'Goede moeders'. Daarin worden moeders geportretteerd wier kinderen onder toezicht staan van Jeugdzorg. "Als je eenmaal in het systeem staat - soms ook onterecht - kom je er niet meer uit." Sjirk geeft aan dat de angst om het verkeerd te doen meespeelt en haalt Jesaja 59 aan. "Alles wordt geprotocoliseerd. Het recht struikelt op de straten."


Deze week terug op 5 augustus
Cocky, Joram en Sjirk gaan de komende weken genieten van een welverdiende vakantie. De volgende aflevering van Deze Week is er op 5 augustus.

--:--