Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De allerlekkerste pannenkoeken recepten

Gezonde, internationale en over-the-top variaties op de klassieker

De klassieke pannenkoek is simpel: bloem, eieren, melk, een snufje zout en je hebt al een overheerlijke lekkernij. Maar binnen het pannenkoekenassortiment zijn er oneindig veel combinaties op de klassieker mogelijk. Eva heeft gezonde, internationale en over-the-top recepten uitgekozen die net even anders zijn.

Deel:

Heerlijk én gezond

Een pannenkoek hoeft niet altijd ongezond te zijn. Er zijn veel lekkere recepten die ook gezond zijn. 

pannenkoeken recepten

Bananenpannenkoekjes

Deze gezonde pannenkoekjes zijn lekker als ontbijt of tussendoortje. De enige benodigdheden zijn: bananen, melk, eieren, een theelepel kaneel en wat kokosolie of halvarine. Als extraatje kan je pecannoten, walnoten of een (zelfgemaakte) cranberrysausje toevoegen. Lees hier de snelle en makkelijke bereiding. 

pannenkoeken recepten

Zoete aardappel

De zoete aardappel is rijk aan vitamine, mineralen, vezels en nog veel meer. Je kunt deze aardappel ook als basis gebruiken voor je pannenkoek. Hier lees je hoe de heerlijke pannenkoekjes gemaakt worden.

pannenkoeken recepten

Boekweitwrap 

Een pannenkoek als wrap? Wat een goed idee! De vrucht van een boekweit lijkt op een graan en wordt dan ook in brood, pannenkoeken, koek en ontbijtgranen gebruikt. Een boekweitwrap is lekker als lunch of hapje, belegt met verrukkelijke producten zoals zalm en ricotta, of parmaham met spinazie en tomaatjes. Het recept van boekweitwrap met zalm is hier te lezen.

Kijkje in de buitenlandse keuken

Naast de crêpes uit Frankrijk, de Oostenrijkse Kaiserschmarrn en de American pancake zijn er nog veel andere variaties uit het buitenland op de oer-Hollandse pannenkoeken. 

pannenkoeken recepten

Okonomiyaki – Japanse groentepannenkoek

De Japanse delicatesse is een hartige pannenkoek en heeft een basis van bloem, ei en kool. Er kunnen veel variaties op gemaakt worden met verschillende soorten groenten en vlees of vis. En om het recept af te maken, kun je er verschillende soorten sausen bij gebruiken. Lees hier meer over het recept en de bereiding van Okonomiyaki. 

pannenkoeken recepten

Dutch baby pancake – zusje van de American pancake

Laat de naam je niet misleiden: dit luchtige ovengerecht komt oorspronkelijk uit Amerika. De Dutch baby pancake komt uit de oven en is lekker te combineren met poedersuiker en wat fruit. Hier is te lezen hoe zo’n Dutch baby pancake gemaakt wordt.

pannenkoeken recepten

Raggmunk – Zweedse aardappelpannenkoek

Raggmunk is een combinatie tussen rösti en een pannenkoek. Het basis-ingrediënt is aardappel, en met wortel en tijm krijg je een verrukkelijk gerecht. Lees hier (in het Engels) hoe Raggmunk gemaakt wordt of kijk hier voor het recept van aardappelpannenkoeken.

Smakelijke caloriebommetjes 

Even geen rekening houden met gezond, maar simpelweg genieten? Leef je dan uit met deze lekkere, over-the-top pannenkoekrecepten. 

pannenkoeken recepten

Chocoladedroom 

Mmh, chocolade… Een perfecte combinatie met pannenkoeken. Zo’n chocoladepannenkoek kan je niet laten liggen. Heerlijk met aardbeien of frambozen en chocoladesaus om het gerecht extra toevoeging te geven. Lees hier het zalige recept.

pannenkoeken recepten

Kaaskop

Een pannenkoek met kaas is een klassieker, maar je kan ook andere kazen gebruiken om je pannenkoek te beleggen. Bijvoorbeeld geitenkaas met spek en pijnboompitten, of brie, walnoten en honing. Of maak een quattro formaggi pannenkoek met gorgonzola, ricotta, parmezaan en oude kaas. 

pannenkoeken recepten

Amerikaans ontbijt

Het typische Amerikaanse ontbijt bestaat uit pannenkoeken met roerei en bacon. Dit keizer ontbijt stilt de grote honger in de ochtend. In combinatie met een stukje boter en wat schenkstroop is het helemaal compleet. Lees hier hoe je dit extravagante ontbijt klaarmaakt.

Wil je nog meer met pannenkoeken recepten maken? Lees hier het recept van Sint Pannenkoekentaart met glitters.

--:--