Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De favoriete christelijke campings van de Eva-redactie

Nu iedereen in de vakantiesferen zit, is het heerlijk om weg te dromen bij mooie vakanties. Om je daarbij te helpen, vertellen 6 redactieleden over hun favoriete christelijke campings.

Deel:

Marlies Medema (senior redacteur online)

"Toen onze kinderen klein waren, zijn we twee keer naar Val d’Or geweest, een camping in Enscherange, in de Luxemburgse Ardennen. De camping is klein, knus, groen en wordt gescheiden door een kabbelende beek, waar jonge kinderen fijn kunnen kliederen met water (zoals je op de headerfoto ziet). Het is typisch zo’n camping waar je makkelijk contact maakt met de buren. Op ons veldje voetbalden de jongens samen, we bezochten met een groepje het prachtige Klein Zwitserland (een stukje van Luxemburg waar indrukwekkende rotsen staan) en liepen het Blote Voetenpad. Op zondag hadden we als groep een kerkdienst op een groene heuvel. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is de spoorlijn vlakbij, waar in de avond een trein langs boemelt. Maar daar hadden wij zelf weinig last van; wij hebben volop genoten!"

Hedi Kruithof (redacteur online)

"Vroeger gingen wij een aantal keren naar Letni Den in Tsjechië. Ik heb daar echt een goede tijd gehad als tiener. Erg leuk! Lekker bij een kampvuurtje zitten tot laat in de avond en vrienden maken. Ze organiseerden daar ook hun eigen kerkdienst met campinggasten. Dan hing er een briefje met de vraag wie wilde spreken, wie koffie mee wilde nemen, etc. Er was een hele fijne sfeer, een mooie omgeving en de camping is wat kleinschaliger."

Sifra van der Zwan (productie-assistente)

"Met de kerk hebben we wel eens op De Betteld gestaan. Een grote camping in de Achterhoek, waar ook vaak conferenties worden gehouden. De camping ligt vlakbij het dorpje Zelhem, middenin de weilanden. Voor mensen die geen tent of caravan hadden, was er een groepsaccommodatie en sinds een tijdje is er ook een zwemmeer met een strandje. We staan zelf altijd dichtbij camping Beloofde Land in Voorthuizen; ook zo’n christelijke camping met een uitgebreid programmaHet zwembad op die camping was eerst wat kleiner, maar is sinds enige tijd uitgebreid."

Christopher Coppens (productiestagiair)

"Ik ben een keer naar Big Church Day Out geweest in Engeland. Een tweedaags festival, met een gigantische camping erbij. We gingen daar met dertig Nederlanders heen. Er waren ontzettend veel grote artiesten zoals Jesus Culture, Bethel Music en Matt Maher. Op zondag waren er diensten en sprekers. Zevenduizend mensen bleven slapen op de camping. Voor ons was het een minuut lopen om bij het hoofdpodium te komen."

Bianca Cooper (projectleider evenementen)

"Voor Eva mocht ik een reportage maken op camping Le Pas Opton in de Vendée. De camping is onderdeel van Spring Harvest, een soort Engelse Opwekking. Ik ben niet zo van de campings, maar we zaten in een mobile home met twee douches en twee toiletten. Elke ochtend was er bijbelstudie, ’s middags was er van alles te doen en ’s avonds was er een gezamenlijke afsluiting en een worshipconcert. De kinderen gingen naar hun eigen groepen en waren zo de hele dag weg. De camping zit vlakbij het strand, echt heerlijk!"

Anna Valk (videostagiaire)

"Toen ik nog heel jong was, ben ik weleens naar Beter Uit-camping La Draille geweest. Super leuk! We werden elke dag opgehaald met een golfkarretje en dan gingen we naar de grote tent, waar elke dag een ander programma was. Je kon bijvoorbeeld knutselen, spelletjes doen en in het zwembad was water-aerobics. Het leuke aan een camping is dat je er snel vriendinnetjes maakt. Ik ben altijd jarig in de zomer, dus m’n moeder had een feestje georganiseerd voor zusje en mij. Daar kwamen die vriendinnetjes dan ook, echt heel gezellig!"

Lees ook: Sonja is beheerder van christelijk vakantiepark La Draille

--:--