Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘De HuizenFixers’ helpt starters in nood aan een woning

Vanaf dinsdag 3 januari om 21.25 uur bij de EO op NPO 3

Wat als je binnenkort afstudeert en daardoor met je tweejarige dochter op straat komt te staan? In ons nieuwe programma 'De HuizenFixers' schiet presentator Rachel Rosier mensen te hulp die dringend een woning zoeken. Samen met een team van experts zoekt ze onontdekte mogelijkheden en out of the box oplossingen.

Deel:

In elke aflevering van De HuizenFixers volg je twee kandidaten die om een dringende reden op zoek zijn naar een (nieuwe) woning. De kandidaten hebben vaak al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Het HuizenFixers-team schiet de kandidaten te hulp!

Afgestudeerd en op straat?

In De HuizenFixers maak je onder andere kennis met Nienke (25), die met haar dochter dringend een nieuwe plek zoekt omdat ze binnenkort afstudeert. Twee jaar geleden kwam ze er na 27 weken achter dat ze zwanger was, en dat terwijl ze net begon aan haar tweede studiejaar. Op dit moment woont haar dochtertje bij haar ouders en studeert ze zelf binnen een jaar af. Dat betekent dat ze haar huidige studentenhuis moet verlaten. Mede door haar maximale studielening is een huis kopen op dit moment onmogelijk.

Bivakkeren op een bedrijventerrein

Marleen (40) woont sinds het stuklopen van haar relatie samen met haar kinderen in een kleine woonruimte boven een bedrijf op een bedrijventerrein. Naast dat de locatie niet ideaal is, is er ook veel overlast van verkeer en is het bovenal onveilig voor de kinderen om buiten te spelen. Met een budget van ongeveer 1000 euro hoopt Marleen een nieuw thuis voor haar en haar kinderen te vinden.

Efficiënt ingerichte container of huurwoning

Rachel bezoekt de kandidaten in hun huidige woonsituatie en leert hen beter kennen. Met die informatie op zak gaat het HuizenFixers-team aan de slag. Architect Maarten Nieuwenhuize en interieurstyliste Odette Simons zoeken samen met Rachel naar de woonoplossing die past binnen de wensen van de betreffende kandidaat. Wordt het een kleine, maar efficiënt ingerichte container, een nieuwe huurwoning of een appartement in een woonzorgcentrum?

Kijk 'De HuizenFixers' vanaf 3 januari om 21.25 uur bij de EO op NPO 3.

--:--