Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De impact van 70 jaar religieuze tv met Andries Knevel en Wilfred Kemp

#64 De Ongelooflijke Podcast

De Nederlandse televisie bestaat 70 jaar, en dat betekent dat er ook al 70 jaar religie op tv te zien is.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In deze aflevering een gesprek met twee presentatoren én theologen die al decennia religieuze programma's op tv maken: Wilfred Kemp van de KRO-NCRV en Andries Knevel van de EO. De een katholiek, de ander protestant, en samen goed voor ruim 50 jaar religieuze televisie. Wat hebben zij in die jaren zien veranderen op het gebied van religie, en is televisie zelf niet mede-verantwoordelijk voor de secularisatie? Een duik in de geschiedenis die ons ook een hoop leert over deze tijd. Rel

Religieuze televisie

In deze aflevering een gesprek met twee presentatoren én theologen die al decennia religieuze programma's op tv maken: Wilfred Kemp van de KRO-NCRV en Andries Knevel van de EO. De een katholiek, de ander protestant, en samen goed voor ruim 50 jaar religieuze televisie. Wat hebben zij in die jaren zien veranderen op het gebied van religie, en is televisie zelf niet mede-verantwoordelijk voor de secularisatie? Een duik in de geschiedenis die ons ook een hoop leert over deze tijd. 

De Ongelooflijke Podcast

Dé podcast over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--