Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De les van monnik Poimen - Monk Café Live op dinsdag 21 april

Bijzondere wijsheid in een bijzondere tijd: de komende dinsdagavonden duiken we in de verhalen van de woestijnvaders en -moeders die social distancing ongeveer uitgevonden hebben.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Al in eerdere boeken liet schrijver en theoloog Mattias Rouw ons zien dat de monniken en nonnen uit de derde eeuw na Christus bijzondere wijsheden achterlieten die ook in onze tijd hyperactueel zijn.

De afgelopen tijd verzamelde hij meer enthousiastelingen om zich heen die zich opnieuw verdiepten in deze oude verhalen: het M•nk Collective. Er kwam een nieuw boek: 7x7 levenslessen van de woestijnvaders en een gratis e-book voor deze coronatijd: Monnikenwerk.

Op dinsdagavond 21 april vertelt Mattias het verhaal van de monnik Poimên. Hij leerde: ‘Als je rust wilt vinden in dit leven en in het hiernamaals, vraag jezelf dan elk moment af: wie ben ik. En veroordeel niemand.’ Mattias Rouw vertelt zijn verhaal en de les die hij eruit leerde. 

Wil je het verhaal horen? Vanaf vanavond 20.50 uur vind je hier de livestream. Je kunt het ook volgen via ons Youtube-kanaal.

--:--