Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De meisjes van de moestuin: ‘We besloten onze hobby’s moestuinieren en koken te combineren’

Maak kennis met moestuinbloggers Amber en Reny

Moestuinieren een uit de hand gelopen hobby? Welnee, het is heerlijk! Amber (rechts op de foto) en Reny tuinieren, koken en schrijven er vrolijk op los en inspireren daarmee ook anderen om een maaltijd uit de moestuin op je bord te toveren. Nu zelfs mét eigen boek.

Deel:

Stel elkaar eens kort voor.
Amber: “Reny is het tuinmeisje van ons tweeën. Ze begon met moestuinieren in potten op het balkon, nu heeft ze een eigen moestuintje in de buurt. Ze kweekt gewassen die je al kent op een bijzondere manier, bijvoorbeeld in een andere kleur. Haar producten moeten niet alleen lekker smaken, haar moestuin moet er ook mooi uitzien en de gewassen moeten goed bij elkaar passen.”

Amber begon met moestuinieren op het balkon

Reny: “Amber en ik zijn al sinds onze studie bevriend en zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Met haar is het leven lichter! Amber is een heel goede thuiskok en kookt met mijn opbrengst. Wat zij maakt, is altijd lekker.”

Hoe is Meisjes van de Moestuin ontstaan?
Reny: “Ik had de naam jaren van tevoren al gezien, in een restaurantje in Noord-Frankrijk. Filles du potager, meisjes van de moestuin. Wij begonnen omdat we samen iets creatiefs wilden doen. We besloten onze hobby’s te combineren en te bloggen. De naam popte weer in mij op en we waren het er snel over eens: dat moest het worden.”

Wat is jullie ultieme moestuintip?
Reny: “Begin met makkelijke groenten om te ontdekken of je moestuinieren leuk vindt. Dan heb je meteen resultaat!”

Amber (lachend): “Maak wat je lekker vindt. Reny kweekt geen bietjes, want die lust ik niet.”

Ik had ‘Meisjes van de Moestuin ooit in Frankrijk gezien

Wat is jullie favoriet?
Amber: “Hmm… dat zijn er best een paar, hè?”

Reny: “Onze nieuwe favoriet is aardperen. Ze hebben een prachtige bloem, je eet de knollen die onder de grond zitten. Ze zijn onwijs lekker. Een beetje artisjok-achtig, zacht en nootachtig.”

Amber: “Aardpeer, dat klinkt toch niet aantrekkelijk?, dacht ik eerst. Maar na één keer eten was ik overstag. Heerlijk!”

Wat willen jullie in de toekomst?
Amber: “We zijn nu druk met alles rondom ons nieuwe boek en de nieuwe website. Als de rust is weergekeerd, komt er weer ruimte voor andere dingen.”

Reny: “Het moet ons vooral plezier brengen!”

Wel tuinieren, niet zo van de moestuin? Willine creeërde haar eigen pluktuin. Lees haar verhaal: "Omdat de seizoenen wisselen, kun je eindeloos experimenteren met verschillende kleuren en bloemsoorten."

Geschreven door

Eva Celine Prins

--:--