Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Monitor: 'Wat als je ziek wordt van de kantoortuin?'

Bedrijfsartsen pleiten voor afschaffing; maandag, 22.20 uur, NPO 2

Deel:

De kantoortuin is voor veel werknemers de oorzaak van vermoeidheid, hoofpijn, concentratieverlies en stress. Het tv-programma De Monitor (KRO-NCRV) sprak met negentig bedrijfsartsen. Bijna zestig procent van hen pleit voor het afschaffen van kantoortuinen.

Werken in een open ruimte met meerdere collega's is voor veel mensen belastend. Ze hebben last van bellende collega's en moeten gesprekken over het privéleven van anderen aanhoren. Ook hebben werknemers geen eigen werkplek. Ze moeten iedere morgen weer op zoek naar een bureau in de kantoortuin. Het kan leiden tot verzuim, volgens sommigen zelfs tot een burn-out, meldt De Monitor op zijn website.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

De Monitor kantoortuin Teun van de Keuken
Teun van de Keuken onderzoekt in 'De Monitor' gezondheidsklachten door kantoortuinen. Credits: Shutterstock en Wessel de Groot.

De ArboUnie pleit voor een minimunaantal stilteplekken op kantoor, om zo het ziekteverzuim terug te dringen. Presentator Teun van de Keuken gaat in De Monitor op onderzoek uit. De arbowetgeving en bestaande normen voor het werken in een kantoortuin blijken vaag en ingewikkeld. Waar kan iemand heen die ziek wordt van de kantoortuin?

'De Monitor' over kantoortuin: 'Ziek door mijn werkplek'

Maandag 24 februari, 22.20 uur, NPO 2

Beeld: Shutterstock en Wessel de Groot

--:--