Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De mooiste Paasfilms en tv-tips

Dit wil je zien tijdens de paasdagen

De lente is begonnen! Het is langer licht, het zonnetje laat zich meer zien en de bloemen staan weer vol in bloei. En Pasen staat voor de deur. Het feest van de opstanding van Jezus. Hier vind je een lijst met mooie, indrukwekkende of leuke paasfilms of programma’s.

Deel:

1. Risen

De Romeinse officier van Clavius krijgt de opdracht van Pontius Pilates   om de geruchten over de verrijzenis van Jezus Christus te ontkrachten. Drie dagen na de kruisiging blijkt het lichaam uit de graftombe verdwenen te zijn. Clavius moet het lichaam vinden om opstand in Jeruzalem te voorkomen; dan komt hij achter de waarheid. Een interessante en mooie film waarin het paasverhaal verteld wordt vanuit de ogen van een ongelovige.

De film Risen is te zien op Videoland.

2. The Passion

Al jaren is The Passion een begrip op de Nederlandse televisie. The Passion is hét muzikaal-Bijbelse evenement over het lijden en sterven van Jezus wat op Witte Donderdag uitgezonden wordt. Dit jaar is The Passion opgenomen in Roermond en heeft het weer een goedgevulde cast. Freek Bartels speelt Jezus, Trijntje Oosterhuis Maria en Rob DeKay is te zien als verrader Judas.

Donderdag 1 april om 20:35, NPO 1.

3. Mary Magdalene

Deze film gaat over het verhaal van Maria Magdalena. Een jonge vrouw laat haar vissersdorpje en familie achter en sluit zich aan bij Jezus. Maria Magdalena is op zoek naar een nieuwe manier van leven en volgt de groep van Jezus. Ze eindigt in Jeruzalem en wordt geconfronteerd met de realiteit van het lot van Jezus.

Mary Magdalene is te zien op Prime Video.

4. Johannes-Passion

Ben je meer een liefhebber van klassieke muziek? Luister dan naar de bekende Johannes-Passion uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. de Vlaamse dirigent René Jacobs. Voorafgaand spreekt Paul Witteman over zijn keuze voor deze bijzondere versie van Bachs passie uit 1725.

Vrijdag 2 april om 19:15, NPO 2.

5. Pasen met de Zandtovenaar

Iets kijken met het hele gezin? Kijk dan naar Pasen met de Zandtovenaar. Dit is een moderne vertelling van het paasverhaal, getekend door Zandtovenaar Gert van den Vijver. Hij strooit, gooit en schuift met zand en zo ontstaat het verhaal over het lijden en de opstanding van Jezus.

Zaterdag 3 april om 19:20, NPO 3, herhaling maandag 5 april om 15.05.

6. Hop

Geen Bijbels paasverhaal, maar wel een schattige film voor de kleintjes; de film Hop. In deze hilarische animatiefilm gaat paashaas Hop met pensioen. Zijn zoon krijgt hierdoor de verantwoordelijkheid over de chocoladeproductie op het Paaseiland. Samen beleven ze veel avonturen. Een ideale film om met het hele gezin te kijken!

Hop is te zien op Netflix.

7. The Passion of the Christ

The Passion of the Christ is een schokkende film van Mel Gibson. In deze film staan de laatste twaalf uur in het leven van Jezus centraal, tot aan Zijn kruisiging in Jeruzalem. Hier wordt het lijden van Jezus vooral in beeld gebracht.

The Passion of the Christ is te zien op Pathé Thuis.

8. Nederland zingt dichtbij

Nederland zingt dichtbij is een mix van muziek, samenzang, persoonlijke verhalen en een Bijbelse overdenking. In deze aflevering gaat het verhaal over Ehsan en zijn vrouw uit Iran. Ze verhuizen naar Nederland en komen tot geloof. Iran verteld zijn bijzondere verhaal, deze wordt omlijst met muziek en een Bijbelse overdenking.

Zondag 4 april om 09:20, NPO 2, herhaling maandag 5 april om 09:20.

9. De Beam kerkdienst

Vanuit studio 61 in het EO-gebouw organiseert Beam, de jongerenafdeling van de EO, een livekerkdienst. Presentator Joram Kaat ontvangt de Beam-worshipband en spreker Wilke Stuij.

Zondag 4 april om 10:30, NPO 2.

10.De traditionele ‘urbi et orbi’ van de Paus

Op zondag kun je naar de speciale paastoespraak en zegen van Paus Franciscus luisteren. Deze wordt live opgenomen vanuit het St Pietersplein in Rome.

Zondag 4 april om 12:00, NPO 2.

11. Zalig Pasen met Wishfull singing

Aansluitend aan de zegen ‘urbi et orbi’ is er zang van Wishful Singing. Zij zingen een gevarieerd repertoire, van het gregoriaanse 'Victimae Paschali' tot 'Blackbird' van The Beatles.

Zondag 4 april om 12:25, NPO 2.

12. Het vervolg van De 100

Iets anders kijken over hoop? De twaalfjarige Wende krijgt een donorhart. Presentator Bert van Leeuwen bezoekt haar na de ingrijpende operatie in het ziekenhuis. Ook praat hij met CarelJan, die inmiddels al zes jaar wacht op een donorlever.

Maandag 5 april om 21:25, NPO 1.

13. De Club van Lelijke Kinderen: De staatsgreep

Iets kijken met het hele gezin met een toepasselijke boodschap? Kijk dan naar ‘De club van lelijke kinderen’. Paul wordt samen met honderden andere kinderen opgesloten, omdat ze allemaal lelijk zijn. President Isimo wil namelijk geen lelijke mensen meer in zijn land zien. Maar Paul ontsnapt en beleefd vele spannende avonturen!

Zaterdag 3 april: Marathon deel 1: 12.20 uur, NPO 3.
Zondag 4 april: Marathon deel 2: 12.25 uur, NPO 3.
Maandag 5 april: Gehele film: 15.35 uur, NPO 3.

Foto: Willem Jan de Bruin

Lees ook: De lekkerste lenterecepten voor jouw paaspicknick.

--:--