Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De Windsors, achter de schermen bij het Britse Koningshuis

Late reactie op overlijden Diana; dinsdag, 22.05 uur, NPO 2

Deel:

In de slotaflevering van De Windsors, achter de schermen bij het Britse koninghuis (EO) zien we hoe het Britse volk rouwt na de tragische dood van Diana. Maar er hangt geen vlag halfstok op Buckingham Palace. Tot woede van veel Britten laat de koningin zich niet zien.

Pas na vijf dagen keert koningin Elizabeth van haar vakantieverblijf in Schotland terug naar Londen. Hier geeft ze gehoor aan het advies om eindelijk de natie toe te spreken. Bijna zeventig jaar lang heeft de koningin schandalen en dieptepunten doorstaan en een nieuwe generatie moet het aloude instituut van de Britse monarchie weer tot leven brengen. Prins William trouwt na een paar jaar te hebben samengewoond met Kate Middleton, die geen adellijke titel heeft. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

De Windsors William Catherine
De Britse prins William trouwt met Kate Middleton. Credits: ANP.

Prins Harry gaat in het leger en wordt twee keer uitgezonden naar Afghanistan. Hij trouwt in 2018 met de actrice Meghan Markle en een jaar later wordt hun zoontje Archie geboren. Begin 2020 legt het echtpaar echter hun koninklijke taken neer. Opnieuw staat het Britse koningshuis voor een grote uitdaging. 

De Windsors, achter de schermen bij het Britse koninghuis (slot)

Dinsdag 25 augustus, 22.05 uur, NPO 2

Beeld: ANP

Kijk 'De Windsors' hier terug

--:--