Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze 5 BN'ers ontdekken de zorg in het EO-radioprogramma 'Open Huis'

Luister vanaf 13 maart naar de 'Ontdekdezorg' week, dagelijks om 14.00 uur op NPO Radio 5

Wat gebeurt er wanneer een zanger, presentator en patissier zich verdiepen in de wereld van de zorg? Tijdens de 'Ontdekdezorg' week gaat presentator Henk van Steeg met Anna Yilmaz, Joris Linssen, Berget Lewis, Syb van der Ploeg en Olga Commandeur op onderzoek uit. Luister vanaf maandag 13 maart vijf dagen lang naar bijzondere verhalen uit de zorg, dagelijks live tussen 14.00 tot 16.00 uur op NPO Radio 5.

Deel:

Op maandag helpt Anna Yilmaz (winnares van Heel Holland Bakt) mee in de keuken van 50/50, een locatie van het Leger des Heils in Almere. Ze werkt mee bij het maken van warme maaltijden voor een ouderenzorgcentrum. ’s Middags schuift ze in de uitzending aan samen met twee medewerkers van het Leger des Heils. Hello Goodbye-presentator Joris Linssen loopt dinsdag mee in de zorg voor mensen met een visuele beperking: hij is te gast bij Bartiméus in Zeist.

Van zingen naar zorgen

Woensdag is zanger Syb van der Ploeg werkzaam in de ouderenzorg bij Zuidoost Zorg in Drachten en ontdekt hij meer over technologie in de zorg. Berget Lewis loopt op donderdag 16 maart mee in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze is welkom bij Ipse de Bruggen in Nieuwveen.

Olga Commandeur bezoekt revalidatiecentrum

De 'Ontdekdezorg' week in EO’s Open Huis wordt afgesloten door Olga Commandeur. In revalidatiecentrum de Treant in Hoogeveen werkt ze mee met een team van het expertisecentrum Weidesteyn. Hier worden mensen tijdelijk verzorgd en behandeld na een operatie, ongeval of ziekte.

Levensveranderende verhalen

EO-presentator Henk van Steeg is blij met de Ontdekdezorg Week in Open Huis: "Beter wordt het niet! Ook dit jaar heb ik weer ongelofelijk veel zin om in een week tijd door heel Nederland de zorg te gaan ontdekken. Want het zijn de plekken waar zulke toffe mensen zich inzetten voor de ander. En in ontmoetingen met hen zitten zoveel mooie, kleine en vaak levensveranderende verhalen. Door die verhalen te vertellen samen met Anna, Joris, Berget, Syb en Olga kunnen we Nederland laten horen hoe mooi en belangrijk de mensen zijn die zich met hart en ziel inzetten voor anderen. Allemaal hebben de BN’ers zelf iets met de zorg, waar ze op deze manier dus ook een steentje aan bij kunnen dragen!"

Thuis op 5

Ook andere EO-radioprogramma’s zetten de zorg centraal in de week vanaf maandag 13 maart. Zo hoor je in het programma Thuis op 5 reportages die presentator Tom Herlaar op de zorglocatie van de dag maakt. En presentator Petra de Joode belt elke uitzending met een zorgmedewerker die in de avonden en nachten werkt. Wie zijn de mensen die elke nacht voor anderen klaarstaan?

Luister naar de 'Ontdekdezorg'-week in Open Huis. Vanaf maandag 13 maart om 14.00 uur op NPO Radio 5.

--:--