Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze christelijke podcasts wil je horen (en zo luister je ze)

De podcast is helemaal hip. Lekker onderweg naar een soort radioprogramma luisteren, maar dan over een onderwerp dat jij zelf kiest. Maar hoe gebruik je een podcast en wat is het nou eigenlijk echt?

Deel:

Wat is het?

Leuk dat het zo tof is, maar wat is het? Is het hetzelfde als radio? Nee. Het lijkt er zeker veel op, maar het grote verschil is dat een podcast niet live is. Je zet de radio aan en je valt middenin een programma binnen. Een podcast kan je aanzetten wanneer je wilt, jij bepaalt wanneer je wilt luisteren.

Hoe luister je ernaar?

Sommige podcasts moet je downloaden, andere kun je vinden op YouTube: typ ‘podcast’ in de zoekbalk of klik hier voor een voorbeeld. Weer andere zijn af te spelen op iTunes: zoek dan in de bibliotheek naar ‘podcast’. Ook Soundcloud is een fijne app om een podcast te luisteren, net zoals Spotify. Veel podcasts zijn op verschillende platforms te vinden. Het mooie is dat je vaak zelf een podcast kan kiezen over een onderwerp dat jou interesseert. Zodra je een podcast gevonden hebt die je leuk vindt, kun je gaan genieten!

Hier een lijstje met podcast-inspiratie.

Christelijke podcast

Christelijke podcasts die de moeite waard zijn

Dagelijkse bijbelpodcast Eerst Dit

Een dagelijkse bijbelpodcast van EO en IZB voor thuis of onderweg. Elke dag 7 minuten bijbellezing en overdenking. Luisteren helpt je om in je drukke leven te groeien in geloof in God en het volgen van Jezus.

Luister via de app | iTunesSpotify

De Bijbelse vrouwen podcasts van Eva

Luister bijvoorbeeld naar onze podcast over Hanna, Of verdiep je in het verhaal van Ruth met deze podcast. Of ga in gebed met Esther in deze podcast. Deze podcasts bestaan elk uit zeven afleveringen die je meenemen in de verhalen van deze inspirerende Bijbelse vrouwen. Ook laten ze je nadenken over wat je van hen kunt leren. Duur: 10 tot 15 minuten per aflevering.

Minella meets...

De gesprekken die oud Eva-hoofdredacteur Minella van Bergeijk voor de rubriek 'Minella meets..' voerde zijn ook te beluisteren als podcast. Met gasten zoals Henk Binnendijk, Ron van der Spoel en Pearl Jozefzoon kun je je iedere aflevering weer laten inspireren en verrassen. Duur: 30 tot 65 minuten per aflevering.

Bidden onderweg

Bidden onderweg is gemaakt door Platform voor spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen. Een combinatie van muziek, enkele verzen uit de Bijbelteksten van de dag en vraagjes om de link te maken met je gewone leven. Duur: 12 minuten per aflevering.

VOM-radio

Op deze engelstalige podcast wordt elke keer een interview gedaan met een vervolgde christen. Er wordt verteld over Gods werk en Zijn zorg tijdens moeilijke tijden.  Duur: 25 minuten per aflevering.

Nieuwe Testament

Zoek je een manier om meer van de Bijbel in je dagelijks leven te ontdekken? Stichting Nederland Gered heeft het hele Nieuwe Testament opgenomen voor jou om naar te luisteren. Duur: ongeveer 1,5 uur tot 3 uur per hoofdstuk.

De Ongelooflijke Podcast

'De Ongelooflijke Podcast' gaat over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Journalist David Boogerd en theoloog Stefan Paas voeren verdiepende gesprekken met spraakmakende gasten.

iTunes | RSSStitcherGoogle Podcasts

Frankie

In deze podcast van de EO vertellen pubers over hun leven. Over wat ze meemaken, waar ze mee worstelen en over wat ze leren. De verhalen worden anoniem vertelt: het gaat niet op het plaatje, maar om het verhaal. Duur: 10 tot 15 minuten per aflevering.

Spotify (alle devices) | iTunes (Apple) | Google (Android) | Website NPO Zapp (desktop)

Waar en wanneer luister je een podcast?

Oké, je hebt een leuke podcast gevonden. Hoe nu verder? De podcast is heel fijn voor onderweg; op de fiets, in de auto of in de trein. Je kan ook naar een podcast luisteren als je het huis schoonmaakt of creatief bezig bent. Tijdens het sporten is het ook lekker om naar een podcast te luisteren! Op de momenten dat je normaal de radio aanzet, zou je nu eens een podcast aan kunnen zetten.

Tip: Luister de toespraken van onze evenementen eens terug! Luister bijvoorbeeld naar Ron van der Spoel, Matthijn Buwalda of Michelle van Dusseldorp.

Tip: Op deze pagina vind je alle podcasts die de EO maakt.

Wil je meer (christelijke) podcasts luisteren? Hier vind je nog meer podcast-inspiratie!

--:--