Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de cast van The Passion 2021

The Passion, donderdag 1 april, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

De cast van The Passion 2021 is bekendgemaakt! Trijntje Oosterhuis vervult dit jaar de rol van Maria in The Passion. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Rob Dekay (Judas) en Leo Alkemade (Petrus). Anita Witzier is de Verslaggever, Humberto Tan is de Verteller en Tygo Gernandt speelt de rol van Pilatus.

Deel:

De rol van Jezus wordt dit jaar gespeeld door Freek Bartels. Deze zanger vertolkte eerder de rol van Jezus in de musical Jesus Christ Superstar. "Ik wil Jezus zo menselijk mogelijk neerzetten. En ik wil ook de strijd van Jezus laten zien," vertelt Freek in De Vooravond. Met het bekend maken van de artiesten is ook de online processie begonnen.

De namen van de discipelen zijn inmiddels ook bekend. Dit zijn Jefferson Jaw, Kim Pieters, Jeffrey Hamiltond, Ramon Brugman, Tooske Ragas, Sharon de Miranda, Britt Scholte, Sterre Koning, Mitch Wolterink en Roosmarijn Wind.

Lees ook: EO-directeur Arjan Lock over stoppen met The Passion
Lees ook: EO-directeur Arjan Lock over stoppen met The Passion

Na tien jaar wordt The Passion dit jaar door KRO-NCRV uitgezonden. The Passion staat dit jaar in het teken van het thema 'Ik ben er voor jou'. KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier doet op donderdag 1 april 2021 live verslag van de processie, die een nieuwe opzet krijgt. Want de processie met het iconische lichtgevende kruis trekt niet alleen door gaststad Roermond op Witte Donderdag, maar in de 40 dagen voorafgaand aan The Passion ook door heel Nederland.  

Wie is Freek Bartels? (Jezus)

freek_Bartels

Freek Bartels (34) is zanger, (musical)acteur en presentator.
Met veel plezier vertolkt Freek dit jaar de rol van Jezus.
Hij is onder andere bekend als finalist van Wie is de Mol, maar ook van zijn rol in de musical Beauty and the Beast als Gaston en momenteel te zien in de serie ‘K van Karlijn’.

‘Wat mij aanspreekt aan in het verhaal van The Passion is dat het met name gaat over vergevingsgezindheid en niet oordelen over elkaar: doe lief!’

Wie is Tygo Gernandt? (Pilatus)

tygo_Gernandt_Pilatus

Tygo Gernandt (46) is acteur en documentairemaker. Tijdens The Passion is Tygo te zien als Pilatus. Je kent hem van zijn rol als politieagent Ken in Dokter Tinus of Maikel Verheije in de film Van God Los. Tegenwoordig maakt Tygo prachtige series over onderwerpen die niet vanzelfsprekend zijn, zoals ‘Tygo in de psychiatrie’ en ‘Tygo in de GHB’ en binnenkort ‘Tygo in de jeugdcriminaliteit’. Onlangs was Tygo te zien in De Kist.

In heftige rollen die ik speel probeer ik altijd de pijn van de persoon en de liefde die in hem zit te laten zien. Was Pilatus de slechterik die Jezus veroordeelde? Ik hoop dat ik de kijkers thuis aan twijfelen breng.’

Wie is Rob Dekay? (Judas)

rob_Dekay_Judas

Rob Hameka (33), beter bekend onder zijn artiestennaam Rob Dekay, is singer-songwriter. Rob Dekay speelt in deze editie de rol van Judas. Waarschijnlijk ken je Rob ook van zijn deelname aan Wie is de Mol, waar hij z’n medespelers wekenlang voor de gek hield als de Mol.
En in The Passion krijgen we dit jaar een mol die Judas speelt…

‘Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde. Vandaar dat ik me heb verdiept in verschillende heilige boeken. Ik heb ook de Bijbel gelezen. Wat is de waarheid? Een vraag die mijzelf bezighoudt, maar vast ook mijn personage: Judas.’

Wie is Leo Alkemade? (Petrus)

leo_alkemade_Petrus_0

Dit jaar speelt Leo Alkemade de rol van Petrus in The Passion. Hij is bekend als acteur en cabaretier en een vertrouwd gezicht op de televisie. Op dit moment is Leo te zien als vaste teamcaptain van het tv-programma ‘Ik hou van Holland’.

‘Bij ons thuis is het een jaarlijkse traditie om samen te kijken naar The Passion. Vandaar dat het dak eraf ging toen mijn zoons en dochter hoorden dat ik dit jaar de rol van Petrus op me mag nemen. Ik hoop dat ik ze trots kan maken.’

Wie is Trijntje Oosterhuis? (Maria)

trijntje_Oosterhuis_Maria

Vol warmte zal Trijntje Oosterhuis dit jaar de rol van Maria vertolken. En wie kent Trijntje niet?
Met haar warme stem zingt ze alle muziekgenres met gemak.
Van soul tot pop en Nederlandstalig.

‘Ik vind het bijzonder om de rol van Maria te vervullen en wil de kijker vanuit deze rol hoop geven, want dat heeft de wereld op dit moment wel nodig.’

Wie is Anita Witzier? (Verslaggever)

anita_witzier

Anita Witzier is dit jaar de verslaggever bij het verlichte kruis. Ze is bekend van verschillende KRO-NCRV programma’s, zoals De Reünie, Anita Wordt Opgenomen’ en Voor Wie Steek Jij Een Kaarsje op.

“Tijdens de live processie van The Passion stel ik de vraag “Tegen wie wil jij zeggen: ik ben er voor jou?”. Een actueel thema, want juist in deze corona-tijd moeten we er samen de schouders onder zetten. De paasvertelling van The Passion is voor mij een verhaal over vriendschap en vertrouwen, maar het is vooral een hoopgevend verhaal voor ons allemaal.”

Wie is Humberto Tan? (Verteller)

humberto

Humberto Tan is dit jaar de verteller van The Passion. Humberto is bekend als talkshowhost en televisiepresentator. Afgelopen jaren was Humberto onder andere te zien als presentator van het programma ‘Dance Dance Dance’ en ‘Hollands Got Talent’. Sinds dit jaar heeft Humberto weer een eigen talkshow op de zondagavond ‘Humberto’.

‘Juist in deze rare, bijna apocalyptische tijd, zijn oude verhalen belangrijk. Ze kunnen ons inspireren en troosten. Neem nou het paasverhaal uit de Bijbel, een verhaal van hoop. Waar vinden we tegenwoordig hoop, vriendschap of steun? Zelf geloof ik niet, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen steun ervaren uit hun geloof. En dat is juist wat we nodig hebben in deze tijd.’

The Passion, donderdag 1 april, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--