Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zijn de bijzonderste paaskerkdiensten in Nederland

Ontbijten, picknicken en dopen met Pasen

Binnenkort is het Pasen en veel kerken organiseren dan speciale diensten in het paasweekend. Wil je met Pasen picknicken in de kerk? Gratis ontbijten met live-muziek? Of liever naar een doopdienst? Bekijk hieronder het overzicht van een aantal bijzondere paaskerkdiensten.

Deel:

Doopdienst bij 'De Doorbrekers'

Wie:           De Doorbrekers
Waar:         Barneveld, Goes, Amersfoort, Alblasserdam
Wanneer:  zondag 1 april, 10.30 uur
Website:    De DoorBrekers
"Op Eerste Paasdag, zondag 1 april, kun je met Jezus opstaan in een nieuw leven door je te laten dopen op een van onze locaties. In Jezus zijn we niet langer zondaars, maar onschuldig en ontvangen we een nieuw en eeuwig leven van overwinning."

Gratis ontbijt en live-muziek in Oosterhout

Wie:           Jubilee 
Waar:        Oosterhout
Wanneer:  zondag 1 april, 10.00 uur
Website:   Jubilee.nl
"Op 1 april ben je van harte welkom in deze bijzondere paasdienst. Van 10.00 tot 11.00 uur is er voor iedereen gratis ontbijt met live achtergrondmuziek. Om 11.00 uur begint de paasdienst en is er een vrolijk paasprogramma voor de kinderen. Dit duurt tot 12.15 uur. Na de dienst kun je genieten van koffie en thee."

Worship en prachtige verhalen in Assen

Wie:           City Life Church 
Waar:         Assen
Wanneer:  zondag 1 april, 11.00 uur
Website:    Clcassen.nl
"'Who do you say I am'  is het thema van de paasdienst. Het belooft een te gekke dienst te worden, gevuld met worship, media en prachtige verhalen."

Picknicken in Den Helder

Wie:           Pinkstergemeente Het Anker
Waar:         Den Helder
Wanneer:  zondag 1 april, 10.00 uur
Website:    Hetankerdenhelder.nl
"We vieren samen het Heilig Avondmaal. Aansluitend op de dienst willen we binnen een picknick houden met elkaar. Een ieder/of gezin neemt een gezellig kleed (wat kussentjes) en een mand met lekkers/eten mee. Voor drinken wordt gezorgd. In verband met bezoekers en gasten, is het fijn als een ieder wat extra eten meeneemt om te delen."

Geen grappen in Hilversum

Wie:           Thousand Hills 
Waar:         Hilversum en Huizen
Wanneer:   zondag 1 april 9.30 uur | 10.30 uur | 11.30 uur (tijden verschillen per locatie)
Website:   Thousandhills.nl
"Paaszondag is de beste zondag van het jaar! Dan vieren we dat Jezus opstond uit het graf en voor altijd de dood overwon. De wereld zou nooit meer hetzelfde zijn sinds die eerste paaszondag. Als je nieuwsgierig bent om te ontdekken waarom Jezus' opstanding zo'n big deal is en of het zelfs redelijk is te geloven dat dit werkelijk gebeurd is, kom dan op zondag 1 april (geen grap!) naar een van onze paasdiensten."

Een bloedstollende rechtszaak in Den Haag

Wie:          City Live Church
Waar:        Den Haag
Wanneer:  zondag 1 april, 10.00 uur | 12.00 uur | 14.00 uur
Website:    Clcdenhaag.nl
"Een bloedstollende rechtszaak. Wie is de schuldige? En wie krijgt er straf? Kom naar de paasproductie van City Life Church Den Haag en beleef het mee. Door een prachtige productie met muziek, zang, dans, theater en film klinkt de paasboodschap en wat dit voor jou betekent. Ook dit jaar zijn er weer drie diensten met Pasen. Reserveer gratis tickets om zeker te zijn van een stoel."

Zingen met Dwight Dissels

Wie:          Vrije Baptistengemeente
Waar:        Enkhuizen
Wanneer:  Zondag 1 april | 10:00
Website:    VBG Enkhuizen
"Graag nodigt de Vrije Baptisten Gemeente Enkhuizen je uit voor een kerkdienst op zondag 1e Paasdag. In deze dienst vieren ze dat Jezus, onze redder, is opgestaan uit de dood! Daarom is het thema “Jezus’ opstanding maakt het verschil”. De zangleiding van deze dienst wordt gedaan door Dwight Dissels. Hij is bekend geworden door het tv-programma The Voice of Holland (2016) en zijn rol als Jezus in de uitvoering van The Passion (2017). 
Na de dienst kan je nog napraten onder het genot van een kop koffie of thee."

Paaswake in Nijmegen

Wie:          Gemeenschap Emmanuel
Waar:        Nijmegen
Wanneer:  zaterdag 31 maart
Website:    Mariageboortekerk
"Een levendige eerbiedige parochie voor jong en oud, met Engelse vertaling van de mis en op Eerste Paasdag en iedere zondagsmis een creche voor 0-4. Kinderwoorddienst voor schoolgaande kinderen tijdens de liturgie van het Woord. Dit jaar met de Paaswake weer 4 volwassen mensen die gedoopt worden. Deze geloofsgemeenschap leeft!  En een geïnspireerd koor dat biddend zingt, zo mooi. Wees welkom!"

Koffie en taart in Emmen

Wie:           GKV 
Waar:         Emmen
Wanneer:   maandag 2 april, 19.00 uur
Website:    Opstandingsfeest
"Jezus Christus is opgestaan! Dit herdenken we met Pasen. Daarom vindt op tweede paasdag het Opstandingsfeest 2018 plaats. Iedereen is welkom! Na de viering hebben we koffie, taart en de mogelijkheid om met elkaar na te praten."

Thuis voor de buis

In de tv-kerkdienst op Eerste Paasdag staat de EO stil bij het thema ‘Van donker naar licht’. Na Jezus’ lijden en sterven op Goede Vrijdag staat Hij op paaszondag op uit de dood. De dienst in de Grote Kerk in Apeldoorn wordt geleid door predikant Bert Schüssler. In een speciaal item is ook aandacht voor de praktische voorbereidingen op de kerkdienst achter de schermen.
Zondag 1 april om 09.30 uur

aaron-burden-343933-unsplash

Heb jij een aanvulling op bovenstaande diensten?
Stuur dan een mail naar visieonline@eo.nl.
Zet daarin de naam, plaats en het tijdstip van de Paasdienst(en) die jij wilt tippen en vertel waarom deze dienst bijzonder is.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--