Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Doe iets voor een ander - Vijfde opdracht Eva's EveryBody Happy-Week

Bid mee voor deze kansarme kinderen

'De effectiefste manier om gelukkig te worden, is door te proberen anderen gelukkig te maken,' aldus hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis. En dat is precies de opdracht van vandaag tijdens Eva's EveryBody Happy-Week.

Deel:
(Lui) sporten met Arie Boomsma

Omzien: fijn en broodnodig

BeautifulKidz_Namibia

Want omzien naar een ander geeft niet alleen jezelf een fijn gevoel, maar het is ook broodnodig. Samen met EO-Metterdaad vragen we je aandacht voor Beautiful Kidz Namibia. Deze organisatie, die je wellicht nog kent als Eva’s goede doel van 2016/2017, geeft hulp en onderwijs aan de allerarmsten. Ze werkt met kinderen uit arme huishoudens, waar helaas ook dikwijls mishandeling plaatsvindt. Naast scholing en eten krijgen de kinderen bij Beautiful Kidz vooral veel liefde en aandacht.

Jennieke Kafuka-Bolier werkt voor de stichting: “Nadat de kinderen de kleuterschool hebben afgerond, gaan ze naar een lokale basisschool. Maar ook dan komen ze nog dagelijks bij ons terug voor huiswerkklassen en jeugdclubs. Zo houden we jarenlang contact en kunnen we op lange termijn een verschil maken in het leven van deze kinderen. Door hen te onderwijzen, te voeden en hun te laten zien dat God van hen houdt.

Nadat ze urenlang had gelopen, zakte ze van de honger in elkaar en overleed

Ondervoeding is op dit moment een groot gevaar. Veel mensen zijn door de lockdown hun baan kwijtgeraakt. We hoorden onlangs van een oudere vrouw die op zoek was naar eten voor haar kleinkinderen. Nadat ze urenlang had gelopen, zakte ze van de honger in elkaar en overleed. We doen ons best om te helpen. Toch is op dit moment de nood overweldigend groot.’’

Naast financiële ondersteuning kun je helpen door te bidden. Jennieke: “Het is zwaar om zoveel lijden om je heen te zien. Gebed geeft kracht om door te gaan. Om nog een voorbeeld te noemen: een vrouw had helemaal niets te eten. Ze had haar pot met water op het vuur gezet en was gaan bidden en danken dat God zou voorzien. Een uur later kwamen wij spontaan aangelopen met een voedselpakket. Die vrouw was zo blij. Ze huilde en lachte en danste, alles tegelijk.”

Wat een verschil kunnen wij samen maken

De opdracht van vandaag? Geef wat je kunt geven. Met een financiële bijdrage maak jij het verschil en kan een heel gezin eten. Wil jij helpen door te bidden? Maak vandaag tijd vrij en bid voor deze kinderen, hun ouders en de medewerkers van Beautiful Kidz. Moet je je voorstellen dat alle Eva-lezeressen vandaag bidden voor Gods licht in dit land. Wat een verschil kunnen we dan samen maken.

Dank je wel voor jouw bijdrage, mede namens EO-Metterdaad. 

Kijk voor meer informatie op www.beautifulkidznamibia.nl.

 

Doneer

 

VOLGENDE OPDRACHT EVA'S EVERYBODY HAPPY-WEEK

BEAUTIFULKIDZ

Gebeden en klaar voor de volgende opdracht? Klik hier en geef jezelf een dag vrij van moeten.

EVA'S EVERYBODY HAPPY-WEEK

Onze gezondheid houdt ons bezig – meer dan ooit zelfs. Daarom organiseert Eva vanaf zondag 14 februari de Eva’s EveryBody Happy-Week! Zeven dagen lang geven we extra aandacht aan lichaam en geest. Met elke dag een opdracht om jezelf uit te dagen. Van spread the love op Valentijn tot lui – ja, dat lees je goed – sporten met Arie Boomsma. Ga naar Eva's EveryBody Happy-Week en doe mee!

--:--