Ga naar submenu Ga naar zoekveld

5 'koele' Bijbelteksten om te overdenken in de schaduw

Laat je verkwikken

Wanneer de mussen van het dak vallen en je je niet kunt bewegen zonder een natte rug te krijgen, kun je altijd nog met een koud drankje in de schaduw gaan zitten en je laten verkwikken door deze vijf ‘koele’ Bijbelteksten. Neem eens een half uurtje de tijd om te overdenken wat ze jou te zeggen hebben.

Deel:
 1. Toen de mens en zijn vrouw God, de HEER , in de koelte van de avondwind door de tuin hoorden wandelen, verborgen zij zich voor hem tussen de bomen. Maar God, de HEER , riep de mens: ‘Waar ben je?’ (Genesis 3:8-9)
   
 2. Een goed bericht uit een ver land is als koel water voor een dorstige keel. (Spreuken 25:25)
   
 3. En wie een van deze geringe mensen een beker koel water te drinken geeft alleen omdat het een leerling van mij is, ik verzeker jullie: die zal zeker beloond worden.’ (Matteüs 10:42)
   
 4. Dan zullen ze geen honger meer lijden en geen dorst, de zon zal hen niet meer steken, de hitte hen niet bevangen. (Openbaring 7:16)
   
 5. Hij is als een boom geplant aan water, zijn wortels reiken tot in de rivier. Hij merkt de komst van de hitte niet op, zijn bladeren blijven altijd groen. Tijden van droogte deren hem niet, steeds weer draagt hij vrucht. (Jeremia 17:8)
--:--