Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dolf Jansen sterft liefst op hoge leeftijd tijdens marathon

Cabaretier te gast in 'De Kist'; maandag, 23.05 uur, NPO 2

Deel:

EO-presentator gaat langs bij Dolf Jansen voor een goed gesprek over leven en dood. In De Kist vertelt de cabaretier over het verlies van zijn vader. Zijn eigen levenseinde hoopt Dolf nog lang uit te kunnen stellen. 

Cabaretier Dolf Jansen (58) verloor in 2018 zijn vader. Hij was 84 jaar. Dolf vertelt in De Kist dat hij geen diep verdriet voelde nadien. Hoewel hij mooie herinneringen aan hem koestert en zijn liefde voor natuur en wielrennen met hem deelde, kon hij met zijn vader niet praten over het leven of over emoties. Pas vlak voor zijn vaders overlijden was er een moment, waarop Dolf sterk de band tussen vader en zoon voelde. 

Innige band met moeder

Met zijn 86-jarige moeder is die innige band er al wel vanaf het begin. Met haar kan Dolf Jansen wel goed praten, over alles. Haar dood zou bij Dolf voor meer verdriet en gemis zorgen. Zijn eigen einde hoopt Dolf nog lang uit te kunnen stellen, zegt hij in De Kist tegen Kefah Allush. Maar als het zover is, sterft de hardloper idealiter als hij ergens in de negentig is, tijdens het volbrengen van een marathon.

De Kist: Dolf Jansen

"Het is bijzonder te zien dat hoe lang je dit ook doet, je altijd weer uitkomt bij de kern van iemands bestaan," vertelt presentator Kefah Allush over de gesprekken die hij wekelijks met BN'ers voert in De Kist. "De dood blijkt vaak een zaadje te zijn voor de groei van een nog groter gesprek. Dat mensen mij dit allemaal durven te vertellen voor het oog van de camera blijft iets wonderlijks.” In deze aflevering van De Kist gaat Kefah in gesprek met cabaretier Dolf Jansen.

Maandag 7 februari, 23.05 uur, NPO 2

Kijk 'De Kist' hier terug

--:--