Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dolf van de Vegte overleden

'God heeft het laatste woord'

Dolf van de Vegte, directeur en oprichter van Family7, is vannacht op 66-jarige leeftijd overleden. Dolf was al geruime tijd ernstig ziek. Begin vorig jaar bleek uit darmonderzoek dat er een kwaadaardige tumor in de darmen zat. Ook waren er uitzaaiingen gevonden in lever en rugwervel.

Deel:

Family7 schrijft: "In de nacht van 1 februari heeft de Here onze geliefde directeur Dolf van de Vegte thuisgehaald. In het voorjaar van 2018 werd bij hem uitgezaaide darmkanker en in een later stadium alvleesklierkanker geconstateerd. De afgelopen tijd heeft hij enorm gestreden, maar vannacht is hij in vrede en in bijzijn van zijn gezin overleden."

Twee soorten kanker

In december 2017 kreeg Dolf zware rugklachten. Van de ene arts ging Dolf naar de andere, en toen hij twaalf dokters gezien had, bleek hij twee soorten kanker te hebben. "Mijn leven ligt in de handen van de Heer", zei Dolf vorig jaar.

Lees ook: Dolf van de Vegte: 'God is onze enige hoop'
Lees ook: Dolf van de Vegte: 'God is onze enige hoop'

Medeleven

Jan van den Bosch, programmamaker en presentator van Family7, reageert aangeslagen: "Mijn goede vriend Dolf van de Vegte is vannacht overleden. Als oprichter van Family7 zette hij zich in voor programma’s met een boodschap. Dat deed hij met hart en ziel. Mijn medeleven gaat uit naar zijn vrouw Ans en zijn kinderen en de medewerkers van Family7. Dankbaar dat ik Family7 series als 'Thuis' en 'Geloofshelden' heb mogen maken. Dolf was daar zeer bij betrokken. 'God is goed' was zijn lijfspreuk."

Psalm 57

Dolf vond veel steun in Psalm 57. “Ik mag schuilen onder de vleugels van de Allerhoogste totdat het onheil voorbij is,” zei hij eind vorig jaar inVisie. “En dat is een prima vredige plek om te mogen vertoeven. Gebed is onze enige hoop, want van de medische kant valt weinig te verwachten. We zien uit naar wat de Heer gaat doen.”

Lees ook: Ernstig zieke Dolf van de Vegte: Geduld is de moeilijkste les
Lees ook: Ernstig zieke Dolf van de Vegte: Geduld is de moeilijkste les

Family7

"Dolf heeft al die jaren vol passie en vol geloof Family7 opgezet en geleid," schrijft Family7 vandaag in de nieuwsbrief. "Vooral de reizen naar Israël, het land waar hij zo van hield, en de programma’s die daar gemaakt werden, hadden zijn hart. Family7 heeft het als bedrijf niet altijd gemakkelijk gehad, maar Dolf wist zich geroepen door God. Boven alles stond zijn grootste droom om heel Nederland met het evangelie te bereiken. Dat werd zijn levenswerk en was zichtbaar in elke keuze. Zelfs in de laatste dagen van zijn leven was hij nog bezig met het regelen van praktische zaken voor het bedrijf. 

Hij zal gemist worden door ons team. De komende periode nemen we als collega’s de tijd om het leven van Dolf te gedenken en er voor de familie te zijn, die ook zo nauw betrokken is bij het werk van Family7."

Uitvaart

De uitvaart vindt op donderdag 7 februari in besloten kring plaats. Om iedereen de gelegenheid te geven om afscheid te nemen van Dolf zendt Family7 de dankdienst live uit om 11.00 uur. De uitzending is voor iedereen te volgen via de tv-zender en via www.family7.nl. ’s Avonds om 20.30 uur wordt de uitzending van de dankdienst herhaald. 
 

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--