Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Donorlever voor aanbiddingsleider Jannica

'Iedereen bedankt voor het bidden, delen en meeleven'

Er is een donorlever voor aanbiddingsleider Jannica van Barneveld beschikbaar gekomen. Afgelopen week werd gebed gevraagd voor haar. Ze moest met spoed een levertransplantatie krijgen en werd opgenomen op de Intensive Care. Vrienden en familie probeerden zo veel mogelijk aandacht te vragen voor deze situatie, in de hoop een leverdonor te vinden. Dat is dus nu gelukt.

Deel:

Ook arts Gor Katchikiyan plaatste een oproep op Facebook: "Als christen vraag ik je om te bidden, als dokter vraag ik je om te helpen met het vinden van een donor". 

Orgaandonatie

Vanmorgen plaatste hij opnieuw een bericht over Jannica op Facebook, dit keer een hoopvolle post:  

"Vanochtend kreeg ik een bericht dat Jannica in de nacht geopereerd is en een donorlever heeft gekregen. Uiteraard is zij nog erg zwak en kritiek ziek. Als het de goede kant op blijft gaan, mag ze vandaag van de beademing af. 

De komende tijd is een zware tijd van herstel. De intensivisten, verpleegkundigen en het transplantatieteam hebben echt geweldig werk gedaan!!! Iedereen bedankt voor het delen, bidden en medeleven. Er is weer een mooie discussie op gang gekomen over de noodzaak van donoren. 

Graag blijf ik met iedereen in gesprek over de bezwaren en het belang van orgaandonatie. Maatschappelijke discussie hierover is erg belangrijk en actueel. We hebben namelijk met z'n allen verantwoordelijkheid in hoe we voor onze zieke medemens zorgen. Jannica heeft met haar strijd veel losgemaakt en waarschijnlijk ook anderen in nood aan een donororgaan geholpen".

Lees ook: Christen en orgaandonatie: wel of niet?
Lees ook: Christen en orgaandonatie: wel of niet?

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--