Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Droom van Miranda (49) komt uit, maar haar huis is er te klein voor

Kijk aflevering 7 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start

De 49-jarige Miranda mag na een lang adoptieproces Mica uit Haïti verwelkomen in Arnhem. Het enige wat nog mist is een kinderslaapkamer voor Mica.

Deel:

Lang gekoesterde wens

Miranda haar lang gekoesterde wens kwam in het voorjaar van 2022 uit. Na een adoptieprocedure van tien jaar heeft Miranda te horen gekregen dat ze is gematcht met haar toekomstige dochtertje. In april 2022 mocht Miranda de vijfjarige Mica uit Haïti verwelkomen in Arnhem. Ze vloog naar het vliegveld van Haïti waar de overdracht plaatsvond en zij Mica meenam naar Nederland. De enige zorg is het huis, is dit groot genoeg voor haar en Mica?

Kinderkamer

Alles is in principe geregeld voor de komst van het meisje, behalve haar slaapkamer. Miranda woont in een kleine arbeiderswoning in het centrum van Arnhem, met een tuin. Hier heeft ze het ontzettend naar haar zin. Het enige nadeel is dat het maar een slaapkamer heeft.

Miranda's opties

Twee maanden voordat Miranda naar Haïti vliegt om Mica op te halen komt het team van 'De HuizenFixers' in actie. Miranda woont al 15 jaar mooi in haar huisje in Arnhem, maar is bang dat Mica hier niet in past. Het liefst wil Miranda dat alles geregeld is voordat Mica komt. Dat betekent in het geval van een verbouwing dat deze binnen twee maanden gerealiseerd moet zijn. De optie om te verhuizen is ook nog open; hiervoor gaat Miranda naar een makelaar. De makelaar vertelt dat het minstens drie maanden gaat kosten om een huis te kopen, dat betekent dat ze nog moeten verhuizen nadat Mica in Nederland komt.

Kijk hoe 'De Huizenfixers' Miranda helpen met een passende oplossing op NPO Start.

--:--