Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Droomhuis Gezocht': nieuw seizoen met Carrie ten Napel

Met rondleiding in de regio; iedere donderdag, 21.30 uur, NPO 1

Deel:

In de eerste aflevering van een seizoen Droomhuis Gezocht (MAX) zoekt Sybrand Niessen met Inge en Jelle naar een huis op Sardinië. Ook Carrie ten Napel is nu wekelijks te zien in het programma. Ze neemt de kijker mee op een trip langs steden, landschappen en cultuurschatten in de omgeving. 

Hoe bevalt je nieuwe rol?
“Ik kom op veel mooie plekken, maar ik heb ook een druk schema. Natuurlijk kijkt iedereen graag binnen in de huizen die Sybrand met de kandidaten bezoekt, en daar voeg ik een beeld van de omgeving aan toe. Dan weet je waarom het zo aantrekkelijk is om juist hier op zoek te gaan naar een droomhuis.”

Wat is het mooiste plekje op aarde?
“Omdat ik van reizen houd, kom ik op veel plekken. Maar uiteindelijk is het mooiste plekje toch thuis, bij je gezin. Daarbij komt dat we sinds dit jaar in een prachtig huis in het bos wonen, met een mooie tuin. Dus na weer een buitenlandreis door prachtige streken kan ik niet wachten om thuis te komen.”

Wat wilde je als kind worden?
“Als kind van zes ging ik al met mijn vader (voetbalcommentator Evert ten Napel, red.) mee naar voetbalwedstrijden. Ik wilde de eerste vrouwelijke voetbalcommentator van Nederland worden. Hoewel ik later sportprogramma’s ging presenteren, heb ik deze droom uit mijn jeugd losgelaten. Om negentig minuten zinnig commentaar te geven, helpt het als je zelf serieus hebt gevoetbald.”

Wie is Carrie ten Napel?

• 38 jaar.
• Presenteerde sportprogramma’s op TV Oost en TV Gelderland.
• Presenteerde programma’s op Fox Sports.
• Verzorgde interviews voor De Wedstrijden (RTL 4).
• Sinds 2014 werkzaam bij MAX, waar ze (mede)presentator is van Hallo Nederland (NPO 2), De Perstribune (NPO Radio 1) en Droomhuis Gezocht (NPO 1).

Wat was jouw laatste schietgebedje?
“Sinds ik kinderen heb, vind ik het maken van vliegreizen wel spannender dan voorheen. Ik stap toch met een ander gevoel in het vliegtuig. Dan denk ik even: laat me veilig aankomen. Het is niet echt een gebed, want ik ben niet gelovig. Mijn vader is wel gelovig opgevoed, en ik ben gedoopt. Maar ik heb het geloof niet van huis uit meegekregen.”

Wat is het beste boek ooit geschreven?
"Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay heeft me heel erg aangegrepen. Bij een razzia tijdens de oorlog laat een meisje haar broertje achter in een kast. Ik heb zelf een broer; daarnaast heb ik een broertje verloren. Misschien heeft dit mooie boek me daarom zo geraakt. Bij het lezen kon ik het absoluut niet droog houden.”

Na weer een reis door prachtige streken kan ik niet wachten om thuis te komen

Wat was de lastigste beslissing uit je carrière?
“De beslissing om weg te gaan bij Talpa, waar ik goede kansen had om me te ontwikkelen in de voetbaljournalistiek. Mijn werk maakte me niet gelukkig, dus ik nam ontslag en ging drie maanden op reis. Het was een moeilijke beslissing, omdat de zender juist wel met mij verder wilde en ik een koophuis had. Goed dat ik mijn hart heb gevolgd, hoe moeilijk dat ook was.”

Welk moment in je leven wil je opnieuw beleven?
“Toen ik 19 was, ging ik naar Oostenrijk, waar ik met een groep animatoren shows opvoerde voor de toeristen in een bergdorp. Van de ellende in de wereld kreeg ik niets mee, want ik keek niet naar het nieuws en las geen kranten. Een heerlijke, onbezorgde en leerzame tijd ver van huis.”

Droomhuis Gezocht

Iedere donderdag, 21.30 uur, NPO 1

Beeld: MAX/Rogier Veldman

Geschreven door

Bart van Delen

--:--