Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Megakerk in Seoul besmettingshaard in nieuwe corona-uitbraak

Ds. Arie van der Veer: 'Ik schrok van dit bericht'

Deel:

Leden van de conservatieve christelijke Sarang Jeil-kerk, een protestantse megakerk, hebben een groot aandeel in de nieuwe corona-uitbraak in Zuid-Korea, meldt het ND. Duizenden leden zijn gevraagd over te gaan tot zelfisolatie, maar de voorganger was dit weekend bij een demonstratie tegen de regering.

Dominee Arie van der Veer schrijft op Facebook: "Ik schrok van het bericht dat een dominee in Zuid-Korea voor honderden corona-besmettingen heeft gezorgd. Door zijn volgers op te roepen te protesteren tegen het overheidsbeleid, zijn velen besmet geraakt met het virus.

Voor ons als kerk blijft de uitdaging om te zoeken naar nieuwe vormen om samen te komen. Thuis blijven en maar afwachten totdat het over is, is geen optie. Hoe doen jullie het? Misschien dat we elkaar kunnen helpen met ideeën. De oneline diensten zijn inmiddels snel ingeburgerd. Maar wat kan nog meer?

Hoe houden we elkaar vast? Maar bovenal: hoe blijven we trouw aan God?

Ik ben op dit moment het boek Daniël aan het lezen. De ballingschap duurde zo'n 70 jaar. Moet je je voorstellen dat je tientallen jaren geen tempel meer kan bezoeken als de Joden toen. Daniël en zijn vrienden bleven God trouw.

Hoe doen wij het? Reacties zijn welkom op mijn Facebookpagina."

Geschreven door

Arie van der Veer

--:--