Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een duik in ondiep water met grote gevolgen

Het verhaal van Erwin Hout in 'De Verandering'

Erwin Hout heeft een mooie jeugd. Het leven lijkt hem toe te lachen. Hij kan goed leren, ziet er goed uit en is ook nog eens sportief. Zijn toekomstdroom is eigenlijk heel simpel: na de universiteit directeur worden van een groot bedrijf en rondrijden in een vette BMW. Maar dat loopt heel anders.

Deel:

Op negentienjarige leeftijd duikt Erwin in ondiep water. Zijn hoofd klapt op de bodem en Erwin heeft geen gevoel meer in zijn lichaam. Met loeiende sirenes wordt hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt na uitgebreid onderzoek dat hij zijn vierde en vijfde nekwervel heeft gebroken. Erwin heef een hoge dwarslaesie en dat betekent dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Ook is het nog maar de vraag of hij ooit iets met zijn armen zal kunnen doen. "Het moment dat de dokter mij dat vertelde, was een keerpunt in mijn leven."

Na drie weken in het ziekenhuis, waarvan vijf dagen op de IC, verhuist Erwin naar een revalidatiecentrum. Hier probeert hij nieuwe plannen te maken voor zijn leven.

Jaren later gaat Mirjam Bouwman op bezoek bij Erwin. Hoe is het met Erwin en wat is er over van zijn droom om directeur te worden?

De Verandering

Zaterdag 18 september, 19:15 uur, NPO 2

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--